Siyasi polemikle götürülecek bir iş değil

Güncelleme Tarihi:

Siyasi polemikle götürülecek bir iş değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 00:53

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, "demokratik açılım" çalışmaları kapsamında dün Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür’ü ziyaret etti.

Türk Ocakları Genel Merkezi’nde basına kapalı ziyaret, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Ziyaretin ardından basına açıklama yapan Atalay, görüşmede genel olarak çalışmanın süreci, amacı ve hedefleriyle ilgili bilgi sunduğunu belirtti. Atalay, Gürgür’ün kendisine konuya ilişkin hazırladıkları dosyayı verdiğini, düşüncelerini ifade ettiğini söyledi. Atalay, "Bu sorun zaten hepimizin sorunu. Bütün bireylerin sorunu. Bırakın siyasi partileri, bütün kuruluşlarımızın sorunu. Demokratik açılım çerçevesinde, kendine güvenerek, kendi çabalarıyla ama büyük bir anlayış, mutabakat, büyük bir iyi niyetle konuya yaklaşarak çözüm bulacağımıza inanıyoruz. Ben bu süreçte büyük bir mesafe alındığını da görüyorum. Bu, siyasi polemiklerle götürülecek bir iş değil" dedi.

Gürgür de, "Türkiye devleti büyük bir devlettir. Biz büyük bir kültür ve medeniyetin temsilcisiyiz. Bir aşiret devleti değiliz. Bu açıdan bizim tarihimizden ve kültürümüzden gelme özelliklerimizle biz bu olayın üzerinden geliriz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!