Sivil telsiz sisteminin yeni adresi ASELSANNET

Güncelleme Tarihi:

Sivil telsiz sisteminin yeni adresi ASELSANNET
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2007 11:46

ASELSAN'ın sivil telsiz sistemlerinin satışını yeni kurulan ASELSANNET yapacak.

Haberin Devamı

ASELSANNET'in Genel Müdürü Zeki Ezer, ASELSANNET'ın kuruluşu ve faaliyetleri konusundaki soruları yanıtladı. Türkiye'nin telsizle haberleşmede sayısal telsiz sistemi hazırlıkları içinde olduğunu belirten Zeki Ezer “Telekomünikasyon Kurumu'nun yönergeleri gereği, 2010 yılına kadar büyük illerde kurulu analog telsiz sistemlerinin kapatılarak sayısal telsiz haberleşme sistemlerinin kurulması gerekmektedir. Konu ile çalışmalarına hız veren ASELSANNET, sayısal sistemleri 2010 yılından önce kurmayı planlamaktadır” dedi.

Telsiz sistemlerinin ticari anlamdaki tüm faaliyetlerini ASELSANNET'in gerçekleştireceğini belirten Zeki Ezer, telsiz haberleşme sektöründe müşteri memnuniyetini ön planda tutan ASELSANNET'in, kamu kurumları, taksiler, inşaat ve ulaştırma şirketlerinin de aralarında bulunduğu müşterilerine telsiz satışı ve satış sonrası destek sağlayacağını söyledi.

EN GELİŞMİŞ TEKNOLOJİYİ KULLANACAK

Telsizle haberleşme sisteminde en son yenilikleri kullanacaklarını vurgulayan Ezer, yeni sistem konusunda şunları söyledi:

Haberin Devamı

“En yeni ve gelişmiş teknoloji kullanılarak ASELSAN tarafından tasarlanıp üretilerek kurulacak olan sayısal telsiz sistemleri, abonelere (telsiz kullanıcılarına) bir takım yeni ve yararlı uygulamalar getirecektir. Sistemler üzerinden aynı anda hem ses hem veri haberleşmesi yapmak, kimlik sorgulamak, araç takip sistemlerini kurmak ve yönetmek, acil yardım çağrısı yapmak, vb. uygulamaları daha güvenli ve seri bir şekilde gerçekleştirmek mümkün olabilecektir.

CEP TELEFONU FONKSİYONLARINA SAHİP OLACAK

Sayısal Telsiz Sistemleri üzerinden haberleşecek olan yeni telsiz cihazları ise özellikleri bakımından cep telefonuna benzemektedir. Kaliteli ses haberleşmesinin yanı sıra, mesaj gönderme ve alma özelliği olan bu telsizlerde saat, tarih, alarm, batarya şarj durumunu gösterme, acil çağrı vb. cep telefonlarındakine benzer birçok özellik de bulunmaktadır.”

ASELSANNET'İN TARİHÇESİ

Taksici esnafının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla da hizmet ettiklerini belirten Ezer, bu çerçevedeki çalışmalarının yeni sistemle birlikte daha da gelişeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Genel Müdür Ezer, ASELSANNET'in geçmişi ve kuruluş çalışmaları konusunda ise şunları söyledi:

“ASELSAN Trunk Telsiz Sistemleri, ilk kez 1991 yılında, Ankara, İstanbul ve İzmir'de kuruldu. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da, taksici esnafının can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, Ticari Trunk Telsiz Sistemleri'nin yanı sıra Taksi Trunk Telsiz Sistemleri de kuruldu.

Taksilere kurulacak bir GPS alıcısı ile bu sistemler üzerinden araç takibi yapılabilmekte, bir gasp durumunda taksinin bulunduğu yer, merkez tarafından belirlenebilmektedir. Mevcut durumda, Türkiye genelinde Ticari Trunk Telsiz Sistemleri'ne yaklaşık 13 bin, Taksi Trunk Telsiz Sistemleri'ne ise 10 bin civarında abone kayıtlıdır. 2006 yılı başında, daha hızlı hizmet sunarak müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla, tüm satış, bakım onarım ve işletme faaliyetlerinin tekbir şirket altında toplanması için çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmaların sonucunda, tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile özel kuruluşlara yapılacak telsiz satış ve bakım onarım faaliyetleri ASNET'e devredilmiş, ASELSAN da bu faaliyetleri yürütmekte olan, İstanbul ve İzmir Bölge Müdürlükleri ile Ankara'daki Bayi Teşkilatı Müdürlüğü ve Entegre Lojistik Destek Müdürlüğü'ndeki ilgili personel de, 2 Ekim 2006 tarihinden itibaren ASNET'e aktarıldı.
Personelin motivasyonunu artırmak ve müşterilerin üzerinde olumlu imajı pekiştirmek amacıyla, şirketin adı değiştirilerek, ASELSANNET adı verildi.

Haberin Devamı

Daha önce ASELSAN'la Bayilik ve Yetkili Servis anlaşması olan firmalar ise eski sözleşmelerini feshederek ASELSANNET'le sözleşme imzaladılar. Söz konusu firmalar, bundan sonra ASELSANNET Bayi ve Yetkili Servisi olarak faaliyetlerini sürdürecekler. Mevcut durumda, ASELSANNET'in 40 değişik ilde bayii ve yetkili servisi bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!