Sivil savunma baktı Alanyalı kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Sivil savunma baktı Alanyalı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 00:00

Sele kapılan araçlarından çıkıp bir ağaca tutunan iki arkadaşa, botları su alan sivil savunma ekipleri ulaşamadı. Arkadaşlardan biri sulara kapılıp kaybolurken, diğerini 7 saat sonra, Alanya’dan gelip kendi botlarıyla müdahale eden yakınları kurtardı.

Haberin Devamı

 

BÖYLE KURTARILDI - FOTO GALERİ

İŞTE ANTALYA'DAKİ FELAKETİN BOYUTU /WEB TV
 
ANTALYA'DA 90 KM'LİK FIRTINA
  
SEL SONRASI HAVADAN GÖRÜNTÜLER  

7 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ / WEB TV

KADIN SÜRÜCÜ BÖYLE KURTARILDI / WEB TV
 
ESKİ PEHLİVAN DALGALARA YENİLDİ

ANTALYA'DA FELAKET / WEB TV 

 

ANTALYA’da sağanak yağışlar sonucu önceki gün Gebiz Çayı’nın taşınca Antalya-Manavgat Karayolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan çok sayıda sürücü, araçlarını bırakıp yaya olarak bölgeden uzaklaştı. Umut Rıza Türktaş (30) da arkadaşı Mustafa Dolapçı’yla (51) Serik’teki çiftliğinden dönerken sel sularının ortasında kaldılar. Antalya-Manavgat Karayolu’nda sular otomobillerini sürüklüyordu. Kendilerini dışarı atan iki arkadaş hemen aracın üzerine çıkıp telefonla Alanya’daki yakınlarından yardım istediler. Bu sırada sular sürekli yükseliyordu.

Dayanın geliyoruz

İki arkadaşın yakınları Sivil Savunma’ya haber verince ekipler kısa sürede bölgeye vardı. Sel otomobili almış bir armut ağacının dallarına tutunan iki arkadaştan “Kurtarın bizi” çığlıkları yükseliyordu. Sadece 200 metre mesafedeydiler. Sivil Savunma kepçeyle ulaşmaya çalıştı, ancak dibi çamura dönen tarla izin vermedi. Botun deniz tipi bir metrelik pervanesi nedeniyle motoru çalıştıramadılar. Motoru söküp yüzdürmeyi denediler onu da başaramadılar. Botu iki arkadaşa atmaya çalıştılar ama, azgın suda bot hedefi bulamadı. Bu hummalı çalışma sürerken, polis otomobilinden, iki arkadaşa “Dayanın, geliyoruz” anonsları yapılıyordu. Zaman hızla akıp gitti.

Gücü tükendi, pes etti

İki talihsiz arkadaşın sudaki 6’ncı saatleri dolarken Mustafa Dolapçı’nın sesi kesildi. Saatlerdir dala tutunarak su üzerinde kalmaya çalışan Dolapçı gücü tükenince dalı bırakmış ve sel sularına kapılıp kaybolmuştu. Türktaş’ın yakınları 1 saatlik çalışma sonucu Manavgat’tan bulabildikleri rafting botunu alıp geldiler. 200 metrelik mesafeyi aşıp halsiz düşen Umut Rıza Türktaş’ı bota alıp kıyıya çıkardılar. Kurtarma çalışmalarını izleyen Dolapçı’nın yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Bölgede inceleme yapan ekipler suyla kaplı arazide dün akşama kadar Dolapçı’yı arama çalışmalarından sonuç alamadı. Sadece kol saatini bulabildiler.

Vali ne diyor

Antalya Valisi Alaattin Yüksel, “İki selzede önce helikopterle alınmak istendi fakat enerji hatlarının yakınlığı nedeniyle yapılamadı. Botlarla bu kadar debide gidilmesi uygun görülmedi. Bir de kimsenin kahramanlık yapmasına gerek yok. Sen kurtardın ben kurtardıma gerek yok. Önemli olan kurtarılmış olması. Burada kahramanlık değil, sorumlu insana ihtiyaç var” diye konuştu.

/images/100/0x0/55ea589cf018fbb8f879f432

‘Deprem eğitimi aldık bot kullanamayız’

KURTARMA çalışmalarına katılan Adil Müftüoğlu da sivil savunma ekiplerinin, ‘Deprem eğitimi aldık, botu kullanmayı bilmiyoruz’ dediklerini ve can güvenliği açısından kendisine bot vermediklerini iddia etti.
Sivil Savunma İl Müdürü Fevzi Timur ise, denizde kullanılan botun pervanesinin yaklaşık 1 metre olduğunu, motoru sökemediklerini ve bu yüzden kullanamadıklarını söyledi. Timur, “Başka botumuz yoktu. Bu bölge için farklı tekniğe sahip botlar olması gerekiyor ancak imkanlarımız bu kadar” dedi.

Korku filmi gibi

YAĞIŞ, önceki gün ve dün Antalya’da gerilim filmlerini aratmayacak şu sahnelere neden oldu:
Abdurrahmanlar’da sulara kapılan otomobilde Muhammed Şahin’in cesedi bulundu.
Serik’te elektrik direğine çıkan TEDAŞ görevlisi Sami Demirbaş (27) yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.
Çadırlarda mahsur kalan altısı çocuk 17 kişi Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na ait helikopterle kurtarıldı.
Demre’de önceki gün odun toplarken dalgalara kapılan Kazım Şahin’in (49) cesedi bulundu.
Antalya’yı etkisi altına alan su baskını ve selin ekonomik zararının ilk belirlemelere göre 20 milyon lira civarında olduğu belirtildi.
WOW Oteli’nin istinat duvarı 2,5 metre yükselen nehire dayanamadı. Zararın1 milyon Euro olduğu bildirildi.
Adana’da ise Ceyhan Nehri’nin taşması sonucu 400 dekarlık tarım alanı sular altında kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!