Sivil polisle gençlik gemisi

Güncelleme Tarihi:

Sivil polisle gençlik gemisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 01:06

Cumhuriyetin 90’ıncı yılı nedeniyle 53 ülkeden 720 genç Türkiye-Akdeniz Gençlik Barış Gemisi’nde buluştu. Gemide, kız ve erkeklerin birbirlerinin kaldığı katlara geçmemesi için görevliler ve sivil polisler merdiven başlarında nöbet tuttu.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nın, Cumhuriyetin 90’ıncı yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği projeyle, 53 ülkeden 720 genç Türkiye-Akdeniz Gençlik Barış Gemisi’nde buluştu. Gemide, kız ve erkeklerin birbirlerinin kaldığı katlara geçmesini önlemek için görevliler ve sivil polisler merdiven başlarında nöbet tuttu. Öte yandan gemide gün içinde, “Kız ve erkek öğrenciler ayrı katlarda kalmaktadırlar. Kat ihlalinde bulunan öğrenciler durulan ilk limanda bırakılacaktır” anonsu yapıldı. Bir eğitim projesi olduğu için içki servisine izin verilmeyen gezide, geminin havuzu da güvenlik gerekçesiyle kapalı tutuldu.

EBRU VE TESPİH YAPIMI DERSİ

29 Ekim’de İstanbul, Salıpazarı Limanı’ndan hareket eden Barış Gemisi, Hırvatistan ve Bosna- Hersek’in ardından dün Tunus’a vardı. Proje kapsamında 18-27 yaş arası gençlerin kaynaşması ve dünyaya ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ mesajı vermesi hedeflendi. Gemide öğretmenler gün boyu AB, Tarih, İletişim gibi çalıştaylarda ders verirken, ebru sanatı, cam sanatı, tesbih yapımı gibi aktiviteler de düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği ikinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Suriyeli Wisam Najjari, aktiviteler sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Haberin Devamı

SESİMİ DUYURMAK İÇİN GELDİM

“Ailem, Halep’te yaşıyor. Suriye’de durum çok kötüleştiğinde Hatay’a geliyorlar. Hatay’da ev tuttular. İşleri Suriye’de olduğu için tamamen bağları koparıp Türkiye’ye yerleşemezler. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı aracılığı ile bu gemiden haberdar oldum. Barış gemisi ismini duyduğumda sesimi duyurmak için, barış için geldim. Suriye’de olaylar başladığında tek bir bayrak vardı, o da Özgür Suriye bayrağı. Gittikçe ortaya başka bayraklar çıktı. Esad olayları askeri güçle durdurmaya çalıştığı için hatalı. Türkiye’deki kampları maalesef gittim gördüm. Diğer ülkedeki kamplara göre tabii ki daha iyi. Ama sonuçta insanlar orada açık havada hapis. Türkiye’de çok güzel karşılanıyoruz. Bunu ne biz ne tarih unutacaktır. Savaş biterse ülkeme dönerim. Ama Osmanlı torunuyum. Dedem Osmanlı ordusunda subaydı. Türk vatandaşı olmayı isteyebilirim.”

Haberin Devamı

SURİYELİ ÇOCUKLAR ÖLMESİN

GEMİDE gençlerin en çok ilgisini çeken öğrencilerden biri Suriyeli Wisam Najjari oldu. Najjari düzenlenen panelde, gemiye geliş nedenini, “Suriyeli çocuklar ölmesin diye sesimi duyurmaya geldim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!