'Sivil darbede rehin alındık'

Güncelleme Tarihi:

Sivil darbede rehin alındık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 23:05

EŞ genel başkanları ve milletvekilleri tutuklandığı için Meclis’te genel kurul ve komisyon çalışmalarını boykot eden HDP, dün grup toplantısını Avrupa ülkelerinden bazı büyükelçiler ve diplomatik temsilcilerin katılımıyla yaptı.

Haberin Devamı

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel başkanlığındaki grup toplantısına Belçika, Avusturya, Finlandiya, Lüksemburg’un Ankara büyükelçileri ile İspanya, Yunanistan büyükelçiliklerinden ve Avrupa Birliği Türkiye delegasyonundan temsilciler katıldı. Tutuklu milletvekillerinin büyük boy fotoğraflarını taşıyan ziyaretçiler, tutuksuz HDP milletvekilleri salona girerken “HDP halktır, halk burada. Direne direne kazanacağız. AKP halka hesap verecek” sloganları attılar ve zılgıt çektiler.

Demirel toplantıda, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden gönderdikleri mesajları okudu. Yüksekdağ mesajında, “Her şeye rağmen ümitlerimizi tüketemezler. Bu nefret ve saldırganlığın korkudan olduğunu unutmayın. Sonunda mutlaka sevgi ve cesaret kazanacaktır” dedi.

Demirtaş ise, sivil bir darbe sonucu rehin alındıklarını belirterek şunları kaydetti: “Adım adım tek adam yönetimini kalıcılaştırmak için her türlü senaryoyu devreye koyanların bu amaç doğrultusunda attıkları yeni bir adımdır. Ülkemizde kardeşçe, eşitçe, özgürce ve barış içinde yaşamı savunan bizlere yönelik bu saldırının, bütün demokrasi güçlerine yapılmış ortak bir saldırı olduğu unutulmamalıdır. Elbette baskıcı bu tür rejimlere karşı her koşulda yan yana durmak ve faşizme karşı ortak mücadeleyi büyütmek tek çıkış yoludur. Bizler, demokratik siyasete olan inancımızı kaybetmeden bulunduğumuz her koşulda mücadeleye devam edeceğiz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!