Sivas sanıklarının idamı TBMM'de

Güncelleme Tarihi:

Sivas sanıklarının idamı TBMMde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2001 09:43

Sivas'ta Madımak Oteli'nde 37 aydının yanarak ölümüne neden oldukları gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan 31 kişinin idam dosyası Başbakan Bülent Ecevit imzasıyla TBMM'ye gönderildi.

Haberin Devamı

Sivas davasında idam cezası alan 31 kişinin yer aldığı bu dosyayla birlikte TBMM'deki idam cezasının onaylanmasına ilişkin dosya sayısı 65'e çıktı. Bu dosyaların 59'u Adalet Komisyonu'nun gündeminde bekletilirken, 5'i hükümet tarafından geri alındı. Bu dosyalarda yeni gelenlerle birlikte 116 kişinin idam cezasının onaylanmasına ilişkin kararlar  bulunuyor. Sivas davasında haklarında idam cezası verilen kişilerin isimleri şöyle: "Muhsin Erbaş, Harun Gülbaş, Bekir Çınar, Erol Sarıkaya, Ahmet Turan Kılıç, Kenan Kale, Harun Yıldız, Zafer Yelok, Yunis Karataş, Halil İbrahim Düzbiçer, Ömer Faruk Gez, Ahmet Oflaz, Ekrem Kurt, Erkan Çetinbaş, Faruk Sarıkaya, Hayrettin Gül, Harun Kavak, Süleyman Toksun, Hayrettin Yeğin, Mehmet Yılmaz, Adem Kozu, Mustafa Uğur Yaraş, Faruk Belkavaklı, Ömer Demir, Alim Özhan, İbrahim Duran, Etem Ceylan, Vahit Kaynar, Turan Kaya, Cafer Tayyar Soykök ve Faruk Ceylan."

İKİ YENİ DOKUNULMAZLIK DOSYASI

TBMM'ye SP Grup Başkanvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu ve DSP Antalya Milletvekili Ahmet Sancar Sayın'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin iki yeni dokunulmazlık dosyası daha geldi. Hatipoğlu'nun "görevini kötüye kullanmak", Sancar'ın ise "dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaralanmaya sebebiyet vermek" suçundan dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Bu yeni iki dosyayla birlikte, TBMM'de milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosya sayısı da 210'a yükseldi. Bu dosyalardan 68'i komisyonda, 44'ü TBMM Genel Kurul gündeminde bulunurken, 7'si geri iade edildi. 84 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkere dönem sonuna ertelenirken, Van Bağımsız Milletvekili Mustafa Bayram'ın ise iki dosyadan dolayı dokunulmazlığı kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!