Şişmanlığa erken tanı için kongrede işbirliği çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Şişmanlığa erken tanı için kongrede işbirliği çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milano'da toplanan 9'uncu Avrupa Şişmanlık Kongresi'nde 24 ülke, şişmanlığın zararlarından korunulmasını amaçlayan bir deklarasyon yayınladı. Türk Diabet Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün şişmanlığın halk sağlığını ilgilendiren en önemli hastalıklardan biri olduğunu kabul edip, bu görüşünü yayınlamasının ardından, 3-6 Haziran 1999 tarihlerinde yapılan 9'uncu Avrupa Şişmanlık Kongresi'nde de bu konuda bir deklarasyon yayınlandığı bildirildi.

Açıklamada Türkiye adına, Türkiye Obezite Araştırma Derneği'nin imzaladığı deklarasyonda, şeker hastalığının toplumdaki sıklığı ve komplikasyonları gözönüne alınarak, bütün Avrupa ülkeleri ve hükümetlerinin şişmanlığın erken tanı ve tedavisi ile komplikasyonlarının önlenmesinde işbirliğine çağrıldığı belirtildi.

ŞİŞMANLIK EĞİTİMİ KURSU

Türkiye Obezite Araştırma Derneği'nin araştırmalarına göre, Türkiye'de kadınların yüzde 32'sinin, erkeklerin ise yüzde 25'inin şişman olduğu vurgulanan açıklamada, şişmanlarda hipertansiyon, kolesterol ve yağ yüksekliği, şeker hastalığı eğilimi ile safra kesesi taşlarının daha fazla görüldüğü belirtildi. Açıklamada, derneğin şişmanlık konusunda halkı bilinçlendirmek ve toplumu eğitmek üzere bu yılın eylül ayı içinde kurslar düzenlemeye başlayacağı bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!