Güncelleme Tarihi:
Şişli Belediyesi ilçe sınırları içinde görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için harekete geçti. Belediye ilk olarak 2872 numaralı Çevre Kanunu'na dayanarak uzun süredir boyanmayan bir binanın dış cephe boyasının yapılmasını sağladı. İkinci olarak, ilçe sınırları içindeki ulaşımdan yapılaşmaya, park ve bahçe düzenlemesinden geçitlere, yeni yapılaşmadan tarihi eserlere kadar tüm kentsel konularla ilgilenecek bir üst kurul oluşturdu. ‘‘Kent Estetiği Kurulu’’ adı verilen kurulda İstanbul Mimarlar Odası Başkanı Prof. Dr. Afife Batur, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Yapı Endüstri Merkezi Başkanı Mimar Doğan Hasol, Şehir Plancısı Aydın Girgin, Harita Mühendisi Tanju Akan, Prof. Dr. Aykut Karaman, Belediye İmar Başkan Yardımcısı Osman Aslan, Belediye Meclis Üyesi Rengigül Kasar, Prof. Dr. İsmet Okyay, Nev Sanat Galerisi'nin sahibi Haldun Dostoğlu, Sanat Galerileri Birliği Başkanı-Ressam Doğan Paksoy, Heykeltraş Gürdal Duyar, Mimar Erhan İşözen ve Mimar Teoman Hotin görev aldı. Kurulun başkanlığını Mimar Erhan İşözen yürütüyor.
Binayı boyattılar
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün talimatıyla, İmar Müdürlüğü, Osmanbey Operatör Raif Bey Sokak'ta bulunan boyanmadığı için kararmış olan bir binanın sahibine, resmi yazı göndererek yapının boyanmasını sağladı. Binanın bulunduğu köşeye de, ‘‘Bu bina görüntü kirliliği nedeniyle 'Çevre Kanunu'nun 2872 No'lu ilgili maddesi' gereğince zorunlu olarak belediyemizce boyattırılmaktadır’’ ibaresi yazan bir pankart asıldı. Mustafa Sarıgül, Çevre Kanunu'nun bugüne kadar işletilmemesinin kirliliği ve estetik bozulmayı hızlandırdığını söyleyerek ‘‘Bundan sonra Şişli sınırları içinde boyasız tek yapı kalmasına izin vermeyeceğiz. Şişli, o denli ihmal edilmiş ve kirlenmiş ki, yeniden güzellik katmak ve tarihi dokuyu yaşatmak için Kent Estetik Kurulu'nu oluşturduk’’ dedi.
Sarıgül, bu kurulun, kentlilik bilincini artırmak için konferanslar vereceğini, şenlikler düzenleyip kitaplar çıkaracaklarını belirtti.