Sırtından vurmuşlar

Güncelleme Tarihi:

Sırtından vurmuşlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 20:43

Önceki gün holding binasında öldürülen müteahhit Rafet Özsoy toprağa verildi.

Haberin Devamı

Küçükçamlıca'daki holding merkezinde alacağı olduğunu iddia eden hafriyatçı Necati Yıldırım tarafından 8 kurşunla vurularak öldürülen işadamı Rafet Özsoy, Ataşehir Mimar Sinan Camisi’ndeki cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘ÇAY İKRAM EDİYORDU’

Özsoy ailesinin avukatı Süha Fazlı Erik, önceki gün öğle saatlerinde yaşanan olayla ilgili açıklama yaparak şöyle dedi:

“İnşaat işlerinde her zaman bir hesap-kitap uyuşmazlığı olur. Bu taşeronla da aramızda bir hesap uyuşmazlığı vardı fakat muhasebeden öğrendiğime göre olay günü bir uzlaşmaya varılmış. Rafet Bey kendilerine bizzat çay servisi yaparken, biri sigara içme bahanesiyle balkona çıkıyor ve sırtına 8 kurşun sıkıyor. Rafet Bey yere düştükten sonra da sıkmaya devam ediyor.” Erik, borçlarının olmadığını, aksine kendilerinin 156 bin lira alacağı olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Sırtından vurmuşlar

Özsoy’u vurduktan sonra teslim olan ve 2 milyon 600 bin lira alacağı olduğunu, parayı alamadığı için ateş açtığını iddia eden hafriyatçı Necati Yıldırım tutuklandı.

‘YA BU PARAYI KOPARACAĞIZ YA DA VURACAĞIZ’ 

 ÖZSOY ailesinin avukatı Süha Fazlı Erik olayı şöyle anlattı: “4 gün şirkete gelip keşif yapmışlar. Bu planlı bir cinayet. Ve muhtemelen demişler ki, ‘Ya biz bu parayı koparacağız ya da bu adamı vuracağız.’ Öyle bahsettikleri 2.5 milyon lira falan da bizim Özsoy grubu için hikâye bir rakamdır. Ayda 40 milyon lira civarında ödemelerimiz var. Çıkarken de çalışanları, ‘Polise ihbar edeni sinkaf ederiz’ diye tehdit ediyorlar. Olaydan sonra, vuran kişinin yakınları, aileyi arayıp tehdit ettiler. ‘Sizin soyunuzu kurutacağız, bu iş bitmedi’ diye tehdit ediyorlar. Olaydan sonra akşam iki defa aradılar. Valilikten koruma istedik. Zaten savcılık nezdinde soruşturma sürüyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!