Güncelleme Tarihi:
Sakık adaylığıyla ilgili olarak Hürriyet’e “Muş ve Ağrı’dan yoğun talep vardı. Muş için bir arkadaşımızın ismi çok öne çıkınca (gülerek) tam ‘Kurtulduk’ diyorduk ki Ağrılı kardeşlerimizin ısrarı karşısında aday adaylığı doğrultusunda bir karar aldık. Onların ısrarına ‘Baş göz üstüne’ dedik. Bize bir ihtiyaç varsa, mücadeleye bir katkı sunabileceksek halkımızın bu talebinden, ısrarından kaçmak olmazdı. Ağrı, Muş’la birlikte Türkiye’nin en yoksul illerinden biri. Ve ben tercihimi bu yoksul ilden yana yaptım” bilgisini verdi.
ANKARA’DAN AYRILMAK ZOR
Sakık, “Ağrı’nın içinde bulunduğu bölgeye ‘Serhat Bölgesi’ diyoruz biz. Ankara’da tüm sorunlarımızın çözümünde gözümüzü çevirdiğimiz bir kent, umudun kenti. Memleketim Muş, oranın milletvekiliyim; yıllardır Ankara’da yaşadım. Sevdiklerimi, canlarımı Ankara’da toprağa verdim. Her haliyle Ankara benim için çok önemli. Ankara’dan ayrılmak zor olacak ancak barışı hep birlikte, halkımızla birlikte inşa edersek bu benim için en büyük hizmet olacaktır” dedi.
SAKIK AĞRI’YA TÜRK MARDİN’E
DTP ve BDP milletvekili olarak son iki dönemdir TBMM’de olan ve bu süre içinde partisine ayrılan kontenjandan TBMM Meclis İdare Amirliği görevini üstlenen Sakık ilk kez 1991 yılında meclise girdi. Sakık’ın, 1994 yılında Orhan Doğan, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Leyla Zana ve Mahmut Alınak’la beraber milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırıldı ve bir süre Ulucanlar Cezaevi’nde kaldı. Mardin Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk’ün en yakın siyaset arkadaşlarından biri olan Sakık geçen yıl oğlu Sidar’ı kaybetmişti. TBMM’nin en iyi giyinen milletvekillerinden biri olarak da nitelendirilen Sakık, milletvetili tecrübesi nedeniyle Kürt sorununun çözümü konusunda yürütülen görüşmelerde zaman zaman BDP tarafının “arabulucusu” olarak rol üstlenmişti.