Şırnak'ta çatışma: 1 asker şehit

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta çatışma: 1 asker şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 09:49

ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi'nde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Haberin Devamı

Güçlükonak İlçesi sınırlarında bulunan ve Küpeli Dağı eteklerinde yeralan Akdizgin İç Güvenlik Piyade Tabur Komutanlığı'nda görevli arazi araması yapan time, dün gece bir grup PKK'lı terörist ateş açtı. Çıkan çatışmada, Piyade Onbaşı Yakup Suna şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaklaşık 20 dakika süren çatımadan sonra teröristler karanlıktan yararlanarak Küpeli Dağı'nın derin vadilerine kaçtı. Bölgede operasyon başlatılırken, yaralı askerler helikopterle Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki Askeri Hastaneye kaldırıldı. Şehit Onbaşı Yakup Suna için bugün Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni yapıldı. Tören ardından şehit askerin cenazesi helikopterle Diyarbakır'a gönderildi. Cenaze buradan Afyonkarahisar'a gönderildi. Şehit Suna'nın cenazesinin Merkeze bağlı Gebeceler Beldesi'nde bugün ikindi saatlerinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Çatışma bölgesine bugünün ilk ışıklarıyla birlikte Sikorsky helikopterleriyle ‘Meteler' adı verilen Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Ayrıca Kobra ve Süper Kobra tipi Helikopterler de teröristlerin saklanabileceği mağaralara bomba yağdırdı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

‘Ben de şehit olacağım’ dedi, oldu

ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Yakup Suna'nın memleketi Ayonkarahisar'a bağlı Gebeceler Beldesi'ne ateş düştü. Şehit Suna'nın askere gitmeden önce şehit haberlerini televizyondan izlerken “Ben de şehit olacağım” dediği belirtildi. Terhisine 68 gün kalan Suna, evlendirmek için kız aramak istediklerini telefonda söyleyen ailesine, “Hele durun bakalım. Buralar çok karışık. Ben bir döneyim, o zaman konuşuruz bunları” dediği kaydedildi.

Güçlükonak'taki Küpeli Dağı eteklerinde yeralan Akdizgin İç Güvenlik Piyade Tabur Komutanlığı'nda görevli tim dün gece arazi araması yaparken PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle Piyade Onbaşı Yakup Suna şehit düştü. Afyonkarahisar'ın Gebeceler Beldesi'nde oturan Suna Ailesi'ne dün gece saat 23.00'te gelen askerler acı haberi verdi.

Haberin Devamı

Oğullarının şehit olduğunu haber alan Nazik ve Ömer Suna çiftiyle şehidin kızkardeşleri Zeliha ile Hayriye, gözyaşlarına boğuldu. Geçen yıl 23 Mayıs'ta Erzincan'da acemi birliğinde askerlik görevine başlayan Yakup Suna'nın bir kez dağıtım iznine geldiğini, bir daha da yüzünü görmediklerini belirten baba Ömer Suna, “Üç gün önce telefon açtı. ‘Baba 68 günüm kaldı, beni merak etmeyin birazdan operasyona gidiyoruz’ dedi. Bir daha da görüşemedik” diye ağladı.

Anne Nazik Suna ise teröristlere lanet yağdırırken, “Beni yakanlar yansın, yüzleri gülmesin onların da ana babaları feryat figan içinde kalsın. Benim yandığım gibi onlar da yansın” dedi. Nazik Suna ise oğlu ile en son 12 gün önce telefonla konuştuğunu, Anneler Günü'nde bile sesini duyamadığını belirterek, “Annesine son bir veda bile edemedi” dedi.

Haberin Devamı

Şehidin amcası Şükrü Suna, ülkeyi yönetenlere çok kızgın olduklarını söyleyip “Benim arazimden ben sorumluyum, dışarıdan birisinin söylediği anlam ifade etmez. Yok el gösterecekmiş de biz vuracakmışız. Böyle şey olmaz. Bu askerleri sınır boyuna tek tek dizsek de hepsiyle tek tek mücadele etsek bile biterdi. Geçen hafta Çobanlar'da şehit verdik. Bu kez bizim evimiz yandı. Daha kaç ocak yanacak? Böyle başkasının yol göstermesiyle bu iş olmaz. Bu işi bitirsinler artık” diye konuştu.

Askere gitmeden önce mobilyacılık yapan Yakup Suna'nın yakınları, “O askere gitmeden önce şehit haberlerini duyup gördükçe ‘Ben de şehit olacağım’ diyordu. Dediği oldu” diye gözyaşı döktü.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!