Şirketini soyan ’medya baronu’na 6.5 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Şirketini soyan ’medya baronu’na 6.5 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

Yolsuzluk ve yargıyı engellemekten 5 ay önce suçlu bulunan meyda patronu Conrad Black, 6.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bir zamanlar dünyanın üçüncü büyük medya baronu olan Kanada doğumlu Black, kendi şirketi tarafından açılan zimmete para geçirme davasında suçlu bulunmuştu. Black’in suçlarına karşılık 20 yıl hapis cezası alabileceği öne sürülmüştü. ABD, Kanada, İngiltere ve İsrail’de, Daily Telegraph’tan, Jerusalem Post’a kadar çok sayıda gazetenin sahibi olan şirketinden 85 milyon doları hortumlamakla suçlanan Lord ünvanlı Black, sürekli masum olduğunu tekrarlamıştı. Hapis cezasının yanısıra 125 bin dolar da para cezasına çarptırılan Black kararı temyiz edeceğini söylüyor.

DOKUNULMAZ DEĞİLSİNİZ: Chicago’daki federal mahkeme yargıcı Amy Saint Eve, İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesinin eski sahibi Black’e, "Amerika Birleşik Devletleri’nde hiç kimse yasaların karşısında dokunulmaz değildir, buna siz de dahilsiniz" dedi. "Yargıç ayrıca "Kollektif şirket yöneticileri, kendilerinin değil, hissedarlarının çıkarına hizmet etmelidir. Sizin konumuzdaki biri nasıl böyle bir olaya karıştı, kavramakta güçlük çekiyorum" diye ekledi.

20 YIL İSTENMİŞTİ: 6.5 yıl ceza verilen Conrad Black için savcılık aslında 20 yıla kadar hapis istemişti. Conrad Black’ın Hollinger Şirketi’ndeki usulsüzlükler nedeniyle suçlandığı dava, aslında Amerika’da Enron ve Worldcom şirketlerinin de çöküşünü getiren yolsuzluk davalarını izliyor. Kariyerinin en iyi döneminde, Hollinger International’ın CEO ve Başkanlığını yapan Black’in hayatı 2003 yılında yön değiştirdi. Hisse ortakları milyonlarca dolara ulaşan sır ödemeler nedeniyle, tedirgin olmaya başladı. Bu tedirginlik de Black hakkında soruşturma açılmasına yolaçtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!