Sırbistan vize istiyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Sırbistan vize istiyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 10:41

Sırbistan vize istiyor mu sorusu, bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki, Sırbistan vize istiyor mu? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

12 Temmuz 2010 tarihinde Belgrad'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma", 3 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda, diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus ve seyahat belgesi hamilleri, Sırbistan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi ilk giriş tarihinden itibaren altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

Sırbistan'a girişte beyan edilmeyen kişi başı 10.000 Avro'nun üzerindeki nakit paraya Sırp makamları tarafından el konulmaktadır. Bu husustan haberdar olmayan vatandaşlarımızın Sırbistan sınır kapılarında mağduriyetler yaşadıkları görülmektedir. Sırbistan güzergâhını kullanan vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla, Belgrad Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi tarafından hazırlanan ve yerel gümrük kurallarını özetleyen Türkçe duyurular Sırbistan'daki tüm sınır kapılarındaki pasaport ve gümrük kontrol noktalarında yer almaktadır. Belgrad Büyükelçiliğimiz bu hususta ilgili yerel makamlarla sürekli temas halindedir.

BAKMADAN GEÇME!