Sinop'ta nükleer santral ihalesi protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Sinopta nükleer santral ihalesi protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2009 14:07

SİNOP'ta, Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri nükleer santral ihalesini protesto etti. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan 50 kişilik grup, ‘Nükleer santral istemiyoruz’, ‘Nükleere inat yaşasın hayat’ sloganları attı.

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, bugün Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grup, sloganlar atarak, Sinop'a nükleer santral istemediklerini dile getirip, hükümeti protesto etti. Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, nükleer santrallerin taşıdığı risklerin terör saldırılarına çanak tutacağını söyledi. Gürbüz, “Olabilecek bir terör saldırısının yol açacağı nükleer facia veya Çernobil benzeri bir kaza neticesinde milyonlarca insan ölecek. Onbinlerce dönüm alan, yüzlerce yıl kullanılamaz duruma gelecek. Ülkemizin en önemli girdilerinden olan turizm, tarım ve hayvancılık sektörleri, ciddi ve uzun süreli bir şekilde etkilenecektir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler Nükleer Karşıtı Platform üyeleri olarak AKP hükümetini bu sevdadan vazgeçmeye, halkı yanıltmaya yönelik politikalara son vermeye çağırıyoruz. Bu doğrultudaki bir hareket, gelişme yönünde atılan bir adım değil, az gelişmişliğin göstergesi olacaktır. Sinoplu analar ne termik ne de nükleer santral istemiyor. Kentimizde yapılması planlanan nükleer santral ve dört adet termik santral kararından bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz.”

‘Nükleer santral istemiyoruz’, ‘Nükleere inat yaşasın hayat’, ‘Ne termik ne nükleer rüzgar, güneş bize yeter’ sloganları atan grup daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!