Sinop'ta kuradan AKP çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sinopta kuradan AKP çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2004 10:02

Sinop'ta önce CHP'nin, sonra AKP'nin 1 oy farkla aldığı duyurulan seçimde iki tarafın da itirazının ardından sayımda oylar eşit çıktı. Kura çekildi, AKP kazandı. CHP itiraz etti ancak sonuç değişmedi.

Haberin Devamı

Sinop'taki belediye başkanlığı seçimiyle ilgili CHP'nin itirazı üzerine 72 No'lu sandıkta yapılan incelemede "kararı etkileyecek bir bulguya rastlanmadığı"  bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, CHP'nin bugünkü kura çekimi öncesinde yaptığı başvuru üzerine 216 geçerli oyun bulunduğu 72 No'lu sandıktaki oylar yeniden incelendi.
Â
İl Seçim Kurulu Başkanı Hüseyin Ersoy, inceleme sonasında yaptığı açıklamada, itiraza konu sandıktaki oyların yeniden incelendiğini belirterek, "Seçimin neticesini değiştirecek bir unsur değildir. Kurayı etkileyecek bir bulguya rastlanmadı. Halkın nabzını gereksiz ve asılsız söylemlerle yükseltmeye gerek yok" dedi.

Ersoy, CHP'nin yarın saat 17.00'ye kadar itiraz hakkı bulunduğunu da söyledi.

KURA ÇEKİLDİ

AK Parti Sinop BelediyeBaÅŸkan adayı Zeki Yılmazer, Adliye binasında yaptığı açıklamada, son itiraz üzerine yapılan sayımda oyların eÅŸit çıktığını, bunun üzerine kura çekilmesine karar verildiÄŸini söyledi. Yılmazer, çekilen kurada da kendisinin adının çıktığını ifade etti.Â

Yasal süreç tamamlandıktan sonra mazbatasını alacağını belirten Yılmazer, daha sonra partililerin alkışları arasında adliye binasından ayrıldı.

Haberin Devamı
CHP adayı Baki Ergül ise, sandık sonuçlarına ve kura çekimine itirazları bulunduÄŸunu belirtti.Â

TARTIÅžMA YARATTI

Sinop'ta CHP adayı Baki Ergül'ün bir oy farkla seçimi kazandığının açıklanması ve AKP'nin itirazı üzerine 651 geçersiz oyun yeniden incelenmesi sonucu bu kez AKP adayının bir oy farkla seçimi kazandığı açıklandı.Â
  Â
Ancak AKP'nin dün öğleden sonra yaptığı baÅŸvuru üzerine Ä°lçe Seçim Kurulu, sabah saatlerine kadar süren çalışmasında 651 geçersiz oyu yeniden inceledi. Yapılan sayım sonucunda ise AKP'nin oyu 4969'dan 4977'ye çıkarken, CHP'nin oyu da 4970'den 4976'ya yükseldi.Â
  Â
Bu durum karşısında AKP adayı Zeki Yılmazer'in bir oy farkla seçimi kazandığı açıklandı. CHP ise 76 sandıktaki tüm oyların yeniden sayımı için başvuruda bulunmuştu. Yapılan son sayımda ise iki adaya eşit oy çıkınca kura çekimi yapıldı. Kuradan AKP adayı çıkınca CHP hem sayıma hem de kuraya itirazda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!