Sınırda top sesleri

Güncelleme Tarihi:

Sınırda top sesleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 13:46

Askeri hareketliliğin her geçen gün arttığı Şırnak’ta dün gece bazı birliklerden sınıra top atışı yapıldı. Irak’tan Türkiye’ye sızmaya çalışan PKK’lı teröristlere yönelik top atışı yaklaşık 30 dakika sürdü. Şırnak’ın Küpeli Dağında termal kameralar tarafından tespit edilen 20’ye yakın teröristin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Şırnak’ta dün gece yarısı, Irak’tan Türkiye’ye gruplar halinde sızmaya çalışan bir grup terörist tespit edildi. Sayıları belirlenemeyen teröristlerin bulunduğu bölgeye sınırdaki birliklerden yoğun şekilde tank ve havan atışı yapıldı. 30 dakika boyunca dağları ateş altına alan Mehmetçik, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgede arama-tarama faaliyeti başlattı. Kobra tipi Helikopterlerin bombalanan bölgede sürekli keşif uçuşu yaptığı öğrenildi.

Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda ise, hareket halindeyken termal kameralara yakalanan 20’yi aşkın teröristin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri sevkedildi. ‘Meteler’ adı verilen timler, teröristlerin tespit edildiği en yakın bölgeye indirildi. Ayrıca Küpeli Dağı’ndaki operasyon alanına, arazi yapısını iyi bilen gecici köy korucuları da gönderildi.

Haberin Devamı

Bu arada, Şırnak’tan sınır bölgelerindeki birliklere bu sabah 3 TIR ile fırtına topu taşındı. Tank gibi bir mekanizmaya ve bilgisayar donanıma sahip olan, 155 mm obüs mermisi atabilen zırhlı araçların Irak sınırına hakim tepelerde bulunan birliklerde konuşlandırılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!