Sinemayla aynı andaevlerde de gösterimde

Güncelleme Tarihi:

Sinemayla aynı andaevlerde de gösterimde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 00:00

Philip Pullman’ın çok satan kitabından uyarlanan Altın Pusula, 260 milyon dolarlık bütçesi ve Chris Weitz’in yönetmenliğinde bu hafta vizyona girdi. Yüzüklerin Efendisi üçlemesine imza atan New Line Cinema’nın büyük merakla beklenen filminin video oyunu, Aral İthalat aracılığıyla pazartesi raflardaki yerini alacak.

The Matrix film serisinin oyunlarını da geliştiren Shiny Entertainment tarafından geliştirilen Altın Pusula, filmin konusuna bağlılık gösteriyor. Kullanılan özel teknolojiler sayesinde kendinizi Altın Pusula’nın sihirli dünyası ve mekanları içinde buluyor, kitap ve filmde olmayan farklı yerleri keşfediyorsunuz. Daniel Craig, Nicole Kidman ve Dakota Blue Richards’ı beyazperdenin ardından gerçeğe yakın görüntüleriyle evlerinize konuk ediyorsunuz.

Altın Pusula (The Golden Compass)’nın video oyunu, filmin konusunu birebir takip ediyor. Karakterlerimiz yaşadığımız dünyaya çok benzeyen paralel bir evrende yaşıyor. Fakat burada cadılar donmuş göklerde dolaşıyor, dev zırhlı ayılar krallıklarını savunmak için savaşıyor, kötü kalpli Gobbler’ler çocukları kaçırıp donmuş topraklara götürüyor. Ayrıca bizden farklı olarak karakterler yanlarında ömür boyu taşıdıkları bir de cine sahip. 12 yaşındaki Lyra ile cini Pantalaimon, bildiğimiz Oxford’dan farklı ama yine de tanınabilen bir Oxford’da yaşıyor. Karakterimizin amcası Lord Asriel hapse atılmış, en iyi arkadaşı Roger kaçırılmış. Lyra ikisini de kurtarmak için Jordan Koleji’nin güvenli ortamını bırakmak zorunda kalıyor. Ciniyle kuzeydeki donmuş diyarları gezip, Gokgok ismiyle bilinen gizemli bir organizasyon tarafından kaçırılan arkadaşlarını kurtarma yollarını araştırıyor. Tehlikelerden korunmak için özel nesneler topluyor. Daima doğruları söyleyerek yol gösteren gizemli Altın Pusula’dan yardım alıyor.

KARAKTERLER GERÇEĞİNE BENZİYOR

Filmdeki bütün karakterler oyunda da var. Fakat siz sadece Lyra, Pan ve Kutup Ayısı Lorek karakterlerini yönetebiliyorsunuz. Bu karakterlerin keşif, bulmacaların çözülmesi ve aksiyon olmak üzere üç farklı görevi var. Güçlü Kutup Ayısı Lorek, çeşitli yaratıklara ve düşmanlara karşı savaşarak aksiyonu, Pan zekice hazırlanmış bulmacaları çözmeyi ve ana karakter Lyra, Pan’ın da yardımıyla Altın Pusula’nın büyülü dünyasını keşfetme şansı tanıyor. Oyun içindeki bulmacaları çözüp filmde gördüğünüz yeni dünyaları gezmenizi sağlıyor. Aynı zamanda bonus veren içerikleri açıyor. Oyunun içindeki mini oyunlar Lyra’nın yolculuğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlayıp, sizi karakterinize zarar vermek isteyen canavarlarla karşılaşmaktan kurtarıyor.

Jordan Koleji’nin görkemi, liman şehri Trollesund’un telaş içindeki yaşantısı ve Bolvangar’daki araştırma istasyonunun karanlık yüzü, filmden alınan ara sahnelerle gerçeğine uygun olarak yaşatılıyor. Ayrıca film ve kitapta olmayan bölümler de var. "His Dark Materials" evreninden iki yeni bölge sayesinde filmin ötesine geçip Altın Pusula dünyası hakkında daha fazla bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Oyunun en göze çarpan özelliklerinden biri de, filmdeki oyuncuların gerçeğe benzeyen görünümlerini sunması. Lord Asriel rolündeki Daniel Craig, Lyra Belacqua rolündeki Dakota Blue Richards ve Marisa Coulter rolündeki Nicole Kidman hemen hemen gerçek görünümleri ile beyazperdeden çıkarak ekranınıza taşınıyor. Bu görsel şölenin altında Sega ve New Line Cinema firmalarının ortak çalışması ve Sega’nın kullandığı grafik motoru yatıyor. Oyunun PS3, PS2, PSP, WII, NDS ve PC konsolları için farklı alternatifleri var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!