Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2007 00:00

Zor Ölüm 4.0

John McClane bildiğiniz gibi

Die Hard 4.0
/images/100/0x0/55eab95bf018fbb8f892a491

Yön: Len Wiseman

Oyn: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Maggie Q, Justin Long, Jeffrey Wright

AKSİYON/MACERA

Zor Ölüm 4.0

En son Rocky Balboa ringlere dönmüştü. Bu hafta da kural tanımaz polis John McClane, 1995’te çekilen Zor Ölüm 3’ten tam yedi yıl sonra aramıza katılıyor. Tabii bu geri dönüşün arkasındaki en büyük etken Zor Ölüm serisinin gişede her zaman iş yapacak bir konsepte sahip olması ve Sin City’ye rağmen kariyerinde büyük bir düşüş yaşayan Bruce Willis’in yeniden doğuş isteği.

Zor Ölüm’ün o kendine özgü kolay izlenen, eğlenceli öyküsüne bu kez derin siyaset bulaşmış. Hollywood’un son gaz körüklediği 11 Eylül milliyetçiliği, John McClane’in son macerasında kendisine fazlasıyla yer buluyor.

Artık yaşlanmaya başlayan polis memuru John McClane, karısından boşanmış ve alkol tedavisi görmektedir. Polis departmanında çalışmayan McClane, devlete bağlı bir güvenlik biriminde tehlikeli bilgisayar korsanlarını takip etmektedir. Matt Foster isimli genç bir korsanı tutuklamak üzere yolda olduğu bir sırada, trafiğin içinde sıkışmış iken, terörist saldırıların modern bir versiyonunu ilk elden yaşar. Greg Pope tarafından yönetilen bir bilgisayar korsanları çetesi, Amerika’nın bilgisayar altyapı unsurlarına saldırır. Bankalararası bilgisayar ağlarına ve borsaya da müdahale ettikten sonra, Amerika’nın ekonomisi çökmeye başlar ve her zamanki gibi Amerika’yı kurtarma görevi McClane’e kalır.

Zor Ölüm 4’ün izleyicilere fazlasıyla nostaljik tatlar yaşatacağı kesin. Serinin özüne küçük rötuşlarla sonuna kadar sahip çıkan filmde, her şey eskisi gibi devam ediyor.

İddialı aksiyon sahnlerine yer verilmiş. Muhafazakar, milliyetçi Amerikan söylemlerini sineye çekerseniz, Zor Ölüm 4’te her zamanki gibi eğlencelik, keyifli bir macera sizleri bekliyor.

İkinci Dünya Savaşı’nda geçen bir kurtarma operasyonu

The Great Raid

Yön: John Dahl

Oyn: Benjamin Bratt, James Franco, Connie Nielsen, Joseph Fiennes

SAVAŞ/TARİH

Büyük Baskın

1945 yılında II. Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru, Amerikalı Teğmen Henry Mucci ve Yüzbaşı Robert Prince kumandasındaki 6. bölük, başarılması neredeyse imkánsız bir kurtarma operasyonuyla görevlendirilir. 6. bölüğün askerleri, düşman sınırlarından 30 mil içeri girip, kötülüğü ile ün salmış Cabanatuan Japanese POW kampında esir 500 Amerikan askerini kurtarmak zorundadır. Gerçekte yaşanmış olaylara dayanan Büyük Baskın, Amerikan ordusunun en başarılı kurtarma operasyonlarından birini konu alıyor. Unforgettable, The Last Seduction, Kill Me Again filmlerinden tanıdığımız John Dahl’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Joseph Fiennes (Shakespeare in Love) dışında yıldız isim yok. Aksiyon sahneleriyle savaş filmi tutkunlarının ilgisini çekeceğe benzeyen Büyük Baskın, bizde iki yıl gecikmeyle vizyona giriyor.

Tanıdık bir korku hikáyesi

Dead in 3 Days

Yön: Andreas Prochaska

Oyn: Sabrina Reiter, Laurence Rupp, Julian Sharp

KORKU/GERİLİM

3 Gün İçinde Öleceksin

Nina ve arkadaşlarının cep telefonlarına "Üç gün içinde öleceksin!" yazan gizemli bir mesaj gelir. Doğal olarak hepsi bu mesajının aptalca bir şaka olduğunu düşünür. Ancak Nina’nın erkek arkadaşı ertesi sabah, ayaklarına beton bir blok bağlı şekilde göle atılmış olarak bulunur. Nina’nın bir başka arkadaşının da vahşi bir saldırıya uğramasıyla gençler hayatlarının tehlikede olduğunu fark ederler. Her geçen an ölümlere bir yenisi eklenmekte ve her cinayet bir öncekinden daha vahşi bir biçimde işlenmektedir. Çok bildik bir öyküye sahip olan 3 Gün İçinde Öleceksin, tanınmış bir oyuncu kadrosuna sahip değil. Yönetmeni Andreas Prochaska da kariyerini TV dizileriyle devam ettirmiş. Bu onun ikinci uzun metrajlı sinema filmi. Avusturyalıların nasıl korku-gerilim filmi çektiklerini merak ediyorsanız, yapım sinemalarda sizleri bekliyor.

İlk görüşte aşka inanır mısınız

Scenes of a Sexual Nature

Yön: Ed Blum

Oyn: Ewan McGregor, Holly Aird, Eileen Atkins, Hugh Bonneville

ROMANTİK KOMEDİ

Aşk Manzaraları

Aşkta hata olur mu? Elimizdekinden daha iyisini bulamaz mıyız? İlk bakışta aşka inanır mısınız? Tek sevgili yeter mi?... İngiliz yapımı Aşk Manzaraları, işte bu sorulara yanıt arıyor. Londra’da güneşli bir günde geçen film, yedi çiftin seks ve aşk hayatlarının ayrıntılarını perdeye taşıyarak, aşka ve sekse dair kafa yoruyor. Seks ve aşkın bir arada olup olamayacağını mizahi bir dille sorgulayan yapıtın en büyük kozu, sağlam senaryosu ve bağımsız filmlere her zaman destek olan yıldız oyuncu Ewan McGregor. Filmografisinde sadece iki dizi bulunan Ed Blum, bu ilk uzun metraj çalışmasında, eleştirmenlerden geçer not almayı başardı. Son derece şık bir afişe sahip olan filmin süresi iki saat, imbd notu ise 10 üzerinden 6.2.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!