Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2006 00:00

En kahraman cankurtaranlar

The Guardian

Yön:
Andrew Davis

Oyn: Kevin Costner, Ashton Kutcher

Bir macera-aksiyon klasiği Kaçak (The Fugitive) filminin yönetmeni Andrew Davis imzası taşıyan, yıldızı her geçen gün sönen Kevin Costner ile aradığı çıkışı bir türlü bulamayan Ashton Kutcher’ın başrollerini paylaştıkları Koruyucu, Amerikan Sahil Güvenlik Kurtarma Yüzücüleri’nin devasa dalgalar ve büyük fırtınalar arasında geçen yaşamlarını konu alıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Kevin Costner ve Ashton Kutcher’ın yanı sıra, Melissa Sagemiller, Clancy Brown, Sela Ward gibi tanınmış karakter oyuncuları da yer alıyor.

Katrina Kasırgası’nın harap ettiği Körfez Eyaletleri’nde yaklaşık olarak 33 bin 250 kişiyi kurtaran ya da tahliye eden Amerikan Sahil Güvenlik Kurtarma Yüzücüleri’nin bilinmeyen dünyalarına ışık tutan filmin öyküsünün Katrina Kasırgası ile bir bağlantısı yok. Yapım, bu tür devasa kasırgalarda hayatlarını ortaya koyan Sahil Güvenlik Kurtarma Yüzücüleri’nin hayatlarını perdeye taşıyor.

Efsanevi kurtarma yüzücüsü Ben Randall (Kevin Costner), yıkıcı bir fırtınanın kalbindeki ölümcül bir kazadan kurtulan tek kişidir. Kazanın hemen ardından, kendi iradesi

dışında, eğitmenlik yapması için "A" Okulu’na gönderilir. "A" Okulu, genç ve kibirli çaylakların en iyi ve en cesur Kurtarma Yüzücüleri’ne dönüşmelerini sağlayan elit bir eğitim programının verildiği yerdir. Acı ve pişmanlıkla bozguna uğramış olan Ben, kendini eğitime verir ve okulun eğitim anlayışını baştan aşağı değiştirerek, kendi metotlarına göre bir kalıba sokar. Ukala yüzme şampiyonu Jake Fischer (Ashton Kutcher) ile tartışırken, en iyi olmak için gereken her şeye sahip birini görür. Jake, Alaska Bering Denizi’ndeki ilk zorlu görevinde, gerçekten her şeyi riske etmenin ne demek olduğunu keşfederken öğrendiği her şeyi ortaya koymalıdır...

Amerikan Sahil Güvenlik’in işbirliğiyle çekilen Koruyucu’da gerçek cankurtaranlardan hem danışman hem de oyuncu olarak yararlanılmış. Çekimlerde, sert hava koşulları ve devasa okyanus dalgaları için suyu ve rüzgarı simüle eden yenilikçi bir dalga tankı kullanılmış. Filmin imdb notu 10 üzerinden 6.5.

Vampirler ile kurtadamlar kapışıyor

Underworld Evolution

Yön: Len Wiseman

Oyn: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran

Vampirler ile kurtadamların başrollleri paylaştığı, insan türünün öyküye fazla müdahale etmediği Underworld’ün devam filmi Karanlıklar Ülkesi: Evrim’de fazla bir değişiklik yok. Yine vampirler ile kurtadamlar ölümüne kapışıyor. İnsanoğlu ise tatilde...

Yeni maceranın özeti şöyle: Selene (Kate Beckinsale), hayatı için pazarlık yapabileceği tek kişi olan vampirlerin kralı Marcus’u (Tony Curran) aramaktadır. Bir melez olan Michael (Scott Speedman), Selene’ye bu konuda yardım etmek istemektedir, fakat içindeki kurtadam kanını kontrol edip edemeyeceğini bilmemektedir. Selene onun arkadaşlığını reddeder. Aşkları genetik kodlardan daha güçlüdür, ama Marcus yine de Selene’yi yok etmeye çalışır.

İlk film ucuza çıksın diye Budapeşte’de çekilmişti. Devam filmi ise Kanada Vancouver’da çekilmiş. İlk filmin klostrofobik ortamı, yerini ferah dış mekanlara, dağlara, tepelere bırakmış.

Fazlasıyla Blade 2’yi hatırlatan Karanlıklar Ülkesi: Evrim, vampirlerle kurtadamlarının kapışmasıyla ilgi çekiyor. Fantastik maceralardan hoşlananların ilgisini çekebilir. Filmin imdb notu 10 üzerinden 6.6.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!