Sincarlar'ın idamı isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Sincarların idamı isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2001 00:00


Sincar aşireti reisi Murat Sincar, annesi Selma Sincar ve kardeşi Davut Sincar ile iki adamı hakkında 2 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin dava açıldı. Sincar ailesi üyelerinin idamı istendi.

İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'nca, Bostancı'da Sait Yılmaz ve şoförü Mustafa Yanbul'un öldürülmesi olayına ilişkin hazırlanan iddianamede, Sincar aşireti reisi Murat Sincar ile kardeşi Davut Sincar'ın, 'Taammüden adam öldürmeye azmettirmek' suçundan idam, 'Cürüm işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak' suçundan da 4.5 yıldan 9'ar yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

İddianamede Murat Sincar'ın ayrıca, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan, 1 yıldan 3 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması da isteniyor.

Aşiret üyelerinden Mehmet Saylağ'ın 'Cürüm işlemek amacıyla kurulan çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne üye olmak' suçundan 4.5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, yine aşiret üyesi Şevket Gürdap'ın da, suç örgütü üyeliği ve '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan 5.5 yıl ile 10.5. arasında ağır hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Soruşturmayı yürüten savcının geçen hafta tutuklanarak cezaevine konulan anne Selma Sincar hakkında düzenlediği ek iddianamede de, oğulları Murat ve Davut Sincar gibi, 'Taammüden adam öldürmeye azmettirmek' ve 'Cürüm işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak' suçlarından idam ve 4.5 yıl ile 9 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Davanın önünümüzdeki günlerde görülmesine başlanacak.

Aynı olayla ilgili tetikçi Şükrü Uyar'ın da aralarında 6'sı tutuklu 10 sanık hakkında ise, İstanbul 1 No'lu DGM'de daha önce dava açılmıştı.

Büyükada'da 15 Şubat 2001 tarihinde öldürülen Sadettin Sincar'ın katil zanlısı Gaffur Karaca'nın iş ortağı Sait Yılmaz ve ile şoförü Mustafa Yanbul, Bostancı'da 6 Nisan 2001 tarihinde öldürülmüşlerdi. (aa)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!