Sim’ler artık daha akıllı, geyik muhabbeti yapıyor daha önce duydukları fıkraya gülmüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sim’ler artık daha akıllı, geyik muhabbeti yapıyor daha önce duydukları fıkraya gülmüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2009 00:00

Bir strateji ve hayat simülas-yonu oyunu olan The Sims, 2000 yılında bilgisayar oyunu fanatiklerinin hayatına girdi. Sim denen sanal insanların, Sim City yakınlarında bir banliyöde geçen günlük yaşamlarının simülasyonu pek çok kişiyi kendine bağladı.

Kısa sürede milyonlarca kopya sattı. Dört yıl sonra oyunun ikinci versiyonu piyasaya çıktı. Sadece TheSims2.com adresine, 2 milyonun üzerinde üye kayıt oldu. Ve özlem sona erdi. Türkiye ve dünyadaki The Sims fanatikleri “The Sims 3” ile buluştu. PC, Mac ve iPhone telefonlarda oynanan oyun, 10 gün içinde 1.4 milyon sattı. Oyunun yapım ekibinde yer alan MJ Chun, Sims dünyasındaki yenilikleri anlattı.

The Sims 3 oyunu için çalışmalara dört yıl önce başlandı. Oyunu kurgulaması için birkaç kişilik bir ekip kuruldu. Zamanla ekibin üye sayısı 150’ye ulaştı. Yapımcılardan MJ Chun, yeni Sims evrenini yaratırken kendi hayat tecrübelerinden ilham aldıklarını söylüyor: “Oynadığımız oyunlar, izlediğimiz filmler ve oyuncularımız en büyük ilham kaynaklarımız oldu. Bu yeni versiyonda sadece dış özellikleriyle değil, kişilik özellikleriyle de tamamen farklı karakterler yaratabiliyorsunuz.”

Oyunda bu defa sizi beş farklı kişilik özelliği karşılıyor: Zeki, Bilgisayar Dehası, Kitap Kurdu, Kötülük Dolu veya Umutsuz Romantik. Bu özellikler Sim’inizin bütün hayatını ve oyun içindeki sosyal çevresini etkiliyor.

Artık daha akıllı olan Simler’in psikolojileri ve yaşam amaçları da oyunda ön plana çıkıyor. Belki Sim’inizin nihai amacı bir rock yıldızı olmak. O zaman onu gitar çalması için parka götürebilir ya da grup üyeleriyle takılmasını sağlayabilirsiniz. Sonuç olarak Sims 3, Sim’iniz için başarmak istediklerinizi ve anlatmak istediğiniz hikâyeleri konu alan bir oyun.

YAŞAYAN ŞEHİR SUNSET VALLEY

Yeni oyunun en büyük farklarından biri, karşınıza açık ve kesintisiz bir şehir çıkması. Bu kez, hayatın durmuş olduğu kurgusal bir mahalle yerine, tüm şehrin canlı olması sağlanmış. Sunset Valley’de yaşayanlar âşık oluyor, evleniyor, çocuk yapıyor, işe gidiyor, yaşlanıyor ve ölüyor. Şehirde oyuncuların kullanabileceği 90’dan fazla arsa var. Ayrıca www.thesims3.com adresinden ücretsiz olarak ikinci bir şehir de indirilebiliyor. Bu şehirler içinde de iki tür mekân bulunuyor. Bunlardan birine “tavşan deliği” deniyor: Belediye Binası gibi mekânlara Sim’iniz girebiliyor ama siz onu takip edemiyorsunuz. Diğerleriyse spor salonu veya sanat galerisi gibi mekânlar. Bu mekânlarda Sim’inizin yaptığı işleri ve kimlerle etkileşim kuracağını belirleyebiliyorsunuz.

KENDİ BAŞINA YİYİP TUVALETE GİDİYOR

Sim’lerin yaşam şartlarında pek çok yenilik var. Daha akıllı olduklarından kendi başlarına yemek yiyebiliyor, tuvalete gidebiliyor ve hatta işe gitme kısmını bile halledebiliyorlar. MJ Chun, bütün yapay zekâ çalışmaları için çok zaman harcadıklarını söylüyor: “Sim’ler bir fıkrayı daha önce dinlediklerini bile hatırlayacak ve bundan sıkılabilecekler. Geyik muhabbetine yatkın olanlar diğerlerine göre daha çok arkadaş sahibi olabilecek. Diğer bir yapay zekâ gelişmesi tüm şehrin dış etkiden bağımsız olarak yaşıyor olması. Sim’iniz bir anda cep telefonu yoluyla arkadaşlarından bir çağrı alabiliyor. Şehirdeki diğer karakterler de kendi programlarına sahip, işe gidiyorlar, arkadaşlarıyla takılıyor ve size gerçek bir yaşamın içinde olduğunuz hissini veriyorlar.

VUUHUU YAPABİLİRSİNİZ AMA YORGAN ALTINDA

The Sims 3’te genç ve yetişkin Sim’ler çocuk sahibi olmayı deneyebiliyor. Eğer şanslıysanız hamile kalıyorsunuz. Hatta ikiz veya üçüz çocuk sahibi bile olabilirsiniz. Hamile Sim’ler işlerinden hamilelik izni alıyor. Doğum yapmak için hastaneye gidiyor. Gerçek hayatta olduğu gibi aldatmalar, yakalanmalar ve ayrılmalar burada da var. Sims 3’te seksin adı, “vuuhuu”. Yatakta yorganlarının altına giriyorlar ve etrafta kalpler uçuşmaya başlıyor. Sunset Valley’de gay ilişki yaşayan Sim yok. Ama isterseniz siz kendi cinsiyetinizden birine ilişki teklif edebilirsiniz. Tabii kabul ederse.

ACI DENEYİMDEN DOĞAN OYUN

The Sims, 1996’da evini ve mal varlığının büyük bölümünü kaybeden Will Wright’ın acı deneyiminden doğdu. Wright, bu olaydan sonra ailesiyle yeni bir yere taşınmaya karar verdi. Yaşadığı acıyla hayatın bir tür simülasyonunu yaratmayı kafaya koydu. 2000’de Electronic Arts şirketinin anlaşmaya razı olmasıyla oyunun piyasaya sürülmesi için gerekli her şey elde edildi. 2002’de, Wright’ın Project X olarak konulan oyununun adı The Sims olarak değiştirildi. 1 Ağustos 2008’de ilk oyun eskiyen grafik motoru nedeniyle piyasadan kalktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!