Silvan'da 1 köy ve 3 mezra karantina altında

Güncelleme Tarihi:

Silvanda 1 köy ve 3 mezra karantina altında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2007 15:26

BATMAN’ın Gercüş İlçesi’nde 8 Şubat günü ortaya çıkan kuş gribi virüsünün ardından şüpheli kanatlı hayvan ölümlerinin yaşandığı Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 1 köy ve 3 mezra kuş gribi şüphesiyle karantinaya alındı.

Haberin Devamı

Kaymakam Ahmet Özyiğit, “Henüz kesinleşmiş bir durum yok. Her türlü önlemi alıp bölgede itlaf çalışmaları başlatıldı” dedi.

Batman’ın Gercüş İlçesi Boğazköy Köyü’nde 170 kanatlı hayvanın kuş gribi virüsünden ölümü ardından bölge karantina alınıp, hayvanlar itlaf edilirken, bu kez kuş gribi şüphesi Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde ortaya çıktı. Silvan’ın Akçayır Köyü ve 3 mezrasında şüpheli kanatlı hayvan ölümleri üzerine köy ve mezralar karantina alındı. Ölen hayvanlardan alınan numuneler incelenmek üzere Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi.

Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, köy ve mezralarda kanatlı hayvan itlafına başladı. Yetkililer, “3 kilometrelik bir alan karantina altına alındı. Henüz kesinleşmiş bir sonuç yok. Elazığ’dan gelecek sonuçları bekliyoruz, ancak şüpheli kanatlı hayvan ölümleri üzerine bu tedbiri aldık ve hayvan itlaflarına başladık” dedi.

Haberin Devamı

Silvan Kaymakamlığı’na vekalet eden Hazro Kaymakamı Ahmet Özyiğit, 1 köy ve 3 mezrada şüpheli kanatlı hayvan ölümü üzerine karantina uygulaması başlattıklarını belirterek, “Buralarda itlaf çalışması başlatıldı. Kesin bir sonuç yok ama her türlü tedbiri aldık” dedi.

Kuş gribinin ortaya çıkması üzerinde halen Gercüş'te 4 köyde 21 günlük karantina uygulaması sürerken, durumları şüpheli görülen 4 kişi Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilmişti. Tahlil sonuçları temiz çıkan 3 kişi ise Görcüş'te taburcu olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!