Silopi'de avukatlar CMK hizmetini durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Silopide avukatlar CMK hizmetini durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 16:57

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Silopi Adliyesi'nde baroya bir oda tahsis edilene kadar Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) hizmetlerini durdurmaya karar verdiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Elçi, Silopi Adliyesi önününde bir grup avukatla yaptığı basın açıklamasında, bugün müvekkillerinin veya vatandaşların haklarını değil, avukatların haklarını savunmak için toplandıklarını söyledi.

Baroların en temel görevlerinin avukatların mesleki onuruna yaraşır şekilde ve saygınlıklarını yitirmeden görevlerini yapabilmelerine imkan sağlamak olduğunu, Şırnak Barosu'nun 2004 yılında kurulduğu halde bugüne kadar Silopi Adliyesi'ndeki imkansızlık nedeniyle baro odası tahsisi yapılmadığını belirten Elçi, şöyle konuştu:
“Konu hakkında dönemin başsavcılarıyla görüşmelerimiz oldu, ancak karşılıklı iyi niyet sebebiyle adliyeye yeni bir oda tahsisi oluncaya kadar bekledik. Bundan bir süre önce askerlik şubesinin hükümet konağının çıkması sebebiyle iki odanın boşalacağını öğrenince Kaymakam Bey ile görüşerek odalardan birinin Şırnak Barosu'na tahsisini talep ettik. Bize şifahi olarak oda verileceği bildirildi. Kaymakamlıktan oda teslim alınırken 2-3 yıldan beri aynı odada çalışmalarını yürüten iki savcıdan biri baroya tahsis edilmesi gereken odaya yerleşmiştir. 9 Aralıkta oda tahsisi talebimizi içeren dilekçemize 10 Aralıkta 'adliyede yeterli yer bulunmaması nedeniyle' olumsuz yanıt verilmiştir.”

Şırnak Barosuna kayıtlı 75 avukat bulunduğunu, Silopi'de fiilen çalışan 23 avukat olduğunu ifade eden Elçi, “Bu nedenle yönetim kurulunun aldığı kararla bugünden itibaren Silopi Adliyesi'nde verdiğimiz CMK hizmetlerini tarafımıza bir baro odası tahsis edilene kadar zorunlu nedenlerle durdurmaya karar vermiş bulunmaktayız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!