Sıla bebek devletin zirvesine emanet

Güncelleme Tarihi:

Sıla bebek devletin zirvesine emanet
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 15:14

Haberin Devamı

SILA BEBEK KUCAKLARDAN Ä°NMEDÄ°

Yer: Çankaya Köşkü.Â

CumhurbaÅŸkanı, Genelkurmay BaÅŸkanı, bakanlar, komutanlar, bürokratlar; devletin zirvesi orada. Hava müthiÅŸ. Herkes duygu yüklü, aÄŸladı aÄŸlayacak.Â

O ise dünyadan habersiz. Gülücükler dağıtıyor, emekleyerek protokolün önüne kadar geliyor. Bir bakanın paçalarına tutunup kalkıyor ayağa. Oradan hop bakanın kucağına.

Az sonra sıkılıyor ilgiden kayıyor kucaklardan aşağıya, bu kez Cumhurbaşkanı'nın durduğu yüksek platformun önüne emekliyor.

Hava gerginmiş, herkes duygu yüklüymüş, koskoca bakanlar tıpkı annesi gibi ağlıyormuş, o bunlara aldırmıyor. Salonu dört dönüyor emekleyerek.

Haberin Devamı

Onun adı Sıla. Henüz 3.5 yaşında. Dünya güzeli.

Fotoğraflara yansıyor. Önce Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı Egemen Bağış, sonra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a geliyor onu bağrına basma sırası. Nasıl sevdiriyor kendini.

Dünya güzeli Sıla. Çankaya Köşkü'nü neşeye ve hüzne boğan Sıla.

Sıla, bir şehit kızı. Babası Uzman Erbaş Bahattin Erturhan. 3 Ekim 2008'de Aktütün Jandarma Karakolu'na PKK'nın düzenlediği baskınında şehit düşen 17 kahramandan biri.

Sıla, Çankaya Köşkü'ndeki Devlet Övünç Madalyası törenindeydi bugün.

Devlet büyükleri onu çok sevdi, öptü, okşadı. O ise tören boyunca çıktığı her babacan kucakta, Cennet'e gönderdiği öz babasını aradı.

Onu kucaklayıp kendi çocukları, kendi torunları gibi seven devletin zirvesi de bilincindeydi mutlaka!

Babası vatan için can feda ederken, Sıla bebeğini onlara emanet etmişti.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!