"Şikayetçi olmadık çünkü paramız yok"

Güncelleme Tarihi:

Şikayetçi olmadık çünkü paramız yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2008 19:38

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniğinde bebeğini kaybeden annelerden Salihlili Ayşe Aydın, İzmir'e gidip gelecek paraları olmadığı için hastane yönetiminden şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Salihli'nin Gökeyüp beldesinde tütüncülükle uğraşan Ayşe-Mehmet Aydın çiftinin, üç düşük doğumdan sonra İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen bebekleri de 12 bebekle birlikte dün hayatını kaybetti.

Ayşe Aydın, yaptığı açıklamada, daha önce de 3 bebeklerinin düştüğünü dile getirdi. Ayşe Aydın, 4. hamileliğini bir uzman kontrolünde geçirdiğini, olanaksızlıklarına rağmen bebeklerinin sağlıklı şekilde dünyaya gelebilmesi için yaklaşık 4 bin YTL borca girdiklerini ifade etti.

Salihli Devlet Hastanesinde kuvöz olmadığı için İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiklerini kaydeden Ayşe Aydın, şunları söyledi:
“Geçen cumartesi bebeğimiz dünyaya geldi. 7 aylık olduğu için bebeğimi kuvöze aldılar. Buraya kadar her şey normal gelişti. Bebeğimin sağlığı yerindeydi. Bir süre sonra bebeğimizin öldüğünü söylediler. Şikayetçi olmadığımıza dair belge imzaladık. Zaten geçimimizi güçlükle temin ediyoruz. Hamilelik sırasında da yeterince borçlandık. Şikayetçi olursak, İzmir'e gidip gelecek paramız yok. Borç alacağımız kimse de kalmadı. O nedenle şikayetçi olamayacağız.”

-“HASTANEDEN ŞİKAYETÇİ OLDUM”-

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bebeği ölen Uğur Kır, Beydağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne talimatla ifade vererek hastaneden şikayetçi olduğunu bildirdi.

İzmir'in Beydağ ilçesinde sıhhi tesisatçılık yapan Uğur Kır (26), gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Senem Kır (23) ile 2 yıl önce evlendiklerini, hastanede yaşamını yitiren bebeğin ilk çocukları olduğunu söyledi.

Doğumun 13 Eylülde Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştiğini, 7 aylık dünyaya gelen bebeklerinin 1 kilo 200 gram olduğunu belirten Kır, şunları kaydetti:
“Doktor, prematüre bebek olması nedeniyle, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürmemizi istedi. Eşim ve çocuğum, 14 Eylülden bu yana Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatıyordu. Çocuğumun pazar günü sabaha karşı öldüğünü öğrendim. Bize bebeğin solunum yetmezliği nedeniyle öldüğünü söylediler. Hastaneye telefon açtım. 'Bugün pazar, cenazeyi alamazsınız' dediler. Başka bir yetkili ile görüştüm, 'Alabilirsiniz' dediler. İzmir'e gittim. 'Bugün çıkış işlemleri yapılmıyor, kasa kapalı, ödemeyi daha sonra yapın' diyerek eşimi taburcu edip, cenazeyi de elime verdiler.”

Bebeği, Beydağ ilçesine bağlı Adaküre Köyü'nde defnettikten sonra İzmir'deki bebek ölümlerine ilişkin haberleri duyduklarını anlatan Kır, “Bebeklerin hastanede enfeksiyon sonucu öldüğü yönündeki haberi öğrenince şok oldum. Aynı gece İzmir Asayiş Şube Müdürlüğünden aradılar. Beydağ İlçe Emniyet Müdürlüğünde talimatla ifade verdim. Hastaneden şikayetçi oldum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!