Siirt Valiliği şehit sayısını 6 olarak açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Siirt Valiliği şehit sayısını 6 olarak açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 10:33

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü, yaralı sayısının 10 olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi bir grubun Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına saldırı düzenlediği hatırlatıldı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada şehit sayısının 6, yaralı sayısının 10 olduğu belirtilen açıklamada, bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

İKİ ŞEHİDİN İZMİR'DEKİ BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV

SİİRT'TE HAİN SALDIRI / WEB TV

İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN KARAKOL / WEB TV

Yaralıların tedavisinin sürdürüldüğü belirtildi. Operasyonda ilk belirlemelere göre 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Siirt Valiliğinin daha önceki açıklamasında 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilmişti.

SON TELEFONDA OĞLUNA ULAŞAMADI / WEB TV

Şehitlerin isimleri belli oldu

Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, Pervari ilçesine bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu'na terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat (İzmir), Jandarma Er Önder Turgay (Mardin), Jandarma Er Adem Yörük (Antalya), Jandarma Er Ömer Dursun (Sinop), Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen (Konya) ve Jandarma Onbaşı Recep Gök'ün (Şırnak) şehit olduğunu bildirdi.

Yola mayın döşediler

Haberin Devamı

Teröristlerin Belenoluk Köyü’ne takviye askerlerin gelmesini önlemek için köy yoluna çok sayıda mayınlı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Bunun üzerine Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar gönderildi. Teröristler ateş açınca helikopterler inişte güçlük yaşadı.

Bu kez devreye Kobra helikopterler girdi. Kobra helikopterler de PKK’lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı ve bombaladı. Çatışmada 3 terörist de öldürüldü. Yaralı askerler helikopterle Siirt ve Şırnak’taki hastanelere gönderildi. Çatışma nedeniyle Siirt’te tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağırıldı.

25 yılda 316 şehit

Terör örgütü PKK, yaklaşık 20 aydır bu boyutta karakol baskını yapmamıştı. Terör örgütünün en son büyük karakol baskını Tunceli’de gerçekleşti. Nazımiye’deki Sarıyayla Karakolu’nu basan teröristler 4 askeri şehit etti. Son 25 yıldaki karakol baskınlarında 316 asker şehit edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da da saldırı

Diyarbakır Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de teröristlerce saldırı düzenlendi. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 polis yaralandı. Bölgede operasyonlar başlatıldı.

Köylüleri siper aldılar

Siirt’e 132 kilometre mesafede olan Belenoluk Köyü’nün girişindeki jandarma karakoluna saldıran teröristlere askerler karşılık verdi. Çıkan çatışma sürerken havadan takviye birliklerin gelmesi üzerine teröristler, karakola 500 metre mesafedeki Belenoluk Köyü’ne kaçtı. Şiddetli çatışmalar köyde de devam etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!