Şiir Ege'den yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Şiir Egeden yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2008 14:25

TÜYAP Tüm Fuarcılık ve Türk Yayıncılar Birliği tarafından bu yıl 13'üncü kez kapılarını ‘Şiir Ege'den Yükseliyor' sloganı ile açan İzmir Kitap Fuarı, ilk günde binlerce İzmirli'nin akınına uğradı. Özellikle gençlerin fuardaki kitap statlarına ve burada kitaplarını imzalayan yazalara şairlere büyük ilgi gösterdiği dikkat çekti.

Haberin Devamı

FUARDAN GÖRÜNTÜLER

İzmir Kitap Fuarı'nın açılış kurdelasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya, TAYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Fuarın onur konuğu Şair Arif Damar, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Karşıyaka Belediye Başkanı  Cevat Durak, Türk Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kenan Kocatürk ve TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu birlikte kesti. 19-27 Nisan tarihleri arasında Uluslarası İzmir Fuar alanında açılan fuara 280 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı ile konferans, şöyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 130 kültür etkinliği ve imza günlerinde 500 yazar, okurlarıyla buluşup kitapları imzalayacak.

‘Ege'de Şiir’ teması kapsamında fuar, onur konuğu olan şair Arif Damar başta olmak üzere içlerinde Türkiye'nin birçok kitap yazarı ve şairi  konuk ediyor. Düzenlenen programlarda ayrıca Arif Damar'ın ve şiiri üzerine panel, söyleşiler ve Arif Damar şiirlerinden oluşan dinletiler, yer alacak. Ayrıca Tüyap Çocuk Kulübü etkinlikleri bu yıl da yazarlarla şöyleşi, okuma saatleri, müzik dinletisi, Uzay Kampı Türkiye tarafından düzenlenecek bilimsel etkinlikler de olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!