Güncelleme Tarihi:
Eskişehirli Nurettin Doğan'ın, sigortayı dolandırmak için 1 yıl önce yaptığı film gibi plan hırsızlıktan yakalanınca ortaya çıktı. Doğan, önce hayat sigortası yaptırdı. Sonra yeni gömülmüş bir cesedi mezardan çıkardı.
Kiraladığı otomobili cesetle birlikte şarampole yuvarlayıp yaktı. Kimliğini ve özel eşyalarını bırakmayı da unutmadı. 3 yıl önce ayrıldığı eşini arayıp tehdit ederek, ‘‘Sigortadan 50 milyar alacaksınız’’ dedi ama polise yakalandı.
Eskişehir ve Ankara'da nakliyatçılık yapan 35 yaşındaki Nurettin Doğan, sigortadan para alabilmek için Nevşehir'de kanserden ölen bir kişinin cesedini mezardan çıkartıp, giysilerini giydirdikten sonra kendisine trafik kazasında yanarak öldü görüntüsü verdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, geçen cuma günü oto çalmak ve çalıntı araçları satmak suçundan bir kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan kişinin üzerinden 2 sahte kimlik çıktı. Polisin sorgulamasınra bu kişinin 35 yaşındaki Nurettin Doğan olduğu belirlendi. Doğan'dan zaptedilen 26 NH 340 plakalı Rower marka otomobilin Eskişehir'deki Emlak Bankası tarafından hacizli olduğunun belirlendi. Bunun üzerine İstanbul Polisi bankaya bilgi verdi.
Emlak Bankası Eskişehir Şubesi, hacizli otomobille Nurettin Doğan'ın amcasının oğlu Hakan Doğan'ın kefil olduğunu bildirdi. Doğan, banka yetkililerine, ‘‘Nurettin, Nevşehir'de trafik kazasında öldü. Cesedi yanmıştı. Teşhiş için de ben gitmiştim’’ dedi. Banka yetkilileri bunun üzerine durumu Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.
Asayiş Şubesi yetkillileri İstanbul'da yakalanan Nurettin Doğan'ın fotoğraf faksını İstanbul polisinden istedi. Gelen fakstaki fotoğrafın Hakan Doğan ve Nurettin Doğan'ın 3 yıl önce ayrıldığı eşi 2 çocuk annesi Yelda Doğan'a gösterilerek teşhis edildi.
MEZARDAN ÇIKARMIŞ
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Nurettin Doğan'ın ölü görüldüğü, mezarın bu kentte olduğunu bildirmelerinden üzerine İstanbul polisi soruşturmayı genişletti.
Sorguya alınan Nurettin Doğan, polise 2 Aralık 1998 tarihinde arkadaşı Yusuf Deliyici ile birlikte Nevşehir'de kanserden ölen bir kişinin toprağa verildiği günün gecesi mezarı açıp cesedi çıkardıklarını, üzerine de kendi giysileri, yüzüğü, ayakkabısı ve cüzdanını koyduklarını söyledi.
Nurettin Doğan, Eskişehir'den kiraladıkları 26 KY 177 plakalı otomobile koydukları cesedi, Nevşehir'in Üçhisar İlçesi Cevizli mevkiinde iterek şarmpole yuvarladıklarını, ardından cesetle birlikte otomobili benzinle yaktıklarını itiraf etti.
DOLANDIRMA PLANI
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Nurettin Doğan'ın ölmeden önce bir sigorta şirketine hayat sigortası yaptırdığının belirlendiğini söyledi. 2 hafta önce Nurettin Doğan'ın ayrıldığı eşi Yelda'yı ve kardeşi Hayrettin Doğan'ı telefonla arayarak ölmediğini söylediğini anlattı. Yelda Doğan'ın ifadesinde, ‘‘Ben onun öldüğünü sanıyordum. Telefon edince şok oldum. Bana, ‘Ben zaten ölmüşüm. Yaşadığımı söylersen seni de öldürürüm. Ölü göründüğüm için sigortadan 50 milyar lira alacaksınız. Bunun için işlemlere başlayın' dedi. Ancak, henüz işlemlere başlamamıştık. Parayı almadan polis onu İstanbul'da yakaladı’’ diye konuştu.
İstanbul’da oto hırsızlığı suçundan yakalanan Nurettin Doğan'ın tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.
Adına kayıtlı mezar var
Nevşehir'deki olaydan sonra jandarma yetkililerinin yanan otomobildeki ceset üzerinde buldukları cüzdanda ölen kişinin Nurettin Doğan olduğunu sanıp durumu ailesine bildirdiği ortaya çıktı. Doğan'ın kardeşi Hayrettin Doğan, amcasının oğlu Hakan Doğan ve ayrıldığı eşi Yelda Doğan Nevşehir'e giderken üçü de yanma sonucu tanınmayacak hale gelen cesetteki ayakkabı, cüzdan ve evlilik yüzüğüne bakarak bu kişinin Nurettin Doğan olduğunu söyledi. Cesedin o tarihte, Eskişehir'e getirip Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda 7-E pafta 203 no'lu yerde toprağa verildiği saptandı. Doğan hakkındaki kayıtlara da öldüğü geçirildi.
Eskişehir Asri Mezarlığı'nda Nurettin Doğan adına olan mezardaki kişinin kim olduğunun belirlenmesi için Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.