Sigaranı söndür yüzümü güldür

Güncelleme Tarihi:

Sigaranı söndür yüzümü güldür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 00:00

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu (TKASK), "4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla "Sigaranı Söndür, Yüzümü Güldür" sloganıyla bir kampanya başlattı.

TKASK Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, kurumun kanserle mücadele için çeşitli etkinlikler, seminerler, kampanyalar düzenlediğini, kanserden korunma yolları ve erken tanı hakkında halkı bilinçlendirmek için çalışmalar yaptığını belirtti. Bu yıl "Dünya Kanser Günü"nün ana temasının "Çocuklara tütünsüz çevre hakkı" olarak belirlendiğini anlatan Kutluk, "Sigaranı Söndür, Yüzümü Güldür" sloganıyla, çocuk, yetişkin herkesi kanserden korunmaya çağırdıklarını söyledi. Kutluk, "Kampanya ile pasif içiciliğin önlenmesini ve toplumsal duyarlılığın artmasını hedefliyoruz" dedi.

1 ay boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında, Ankara CEPA, İstanbul Akmerkez ve İzmir Kipa Tesco Mağazaları’nda 2-4 Şubat tarihleri arasında standlar kurulacak, Ankara CEPA Alışveriş Merkezi’nde TED Ankara Koleji ve Şehit Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulu öğrencilerinin kanser haftası ile ilgili resimleri sergilenecek. 6 Şubat’ta Sheraton Oteli’nde Allan Harris ile Kerem Görsev’in birlikte sahne alacağı bir konser verilecek. Konserden elde edilen gelirin bir kısmı Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu’na bağışlanacak.

SİGARAYA BAŞLAMA YAŞI 10’A DÜŞTÜ

Dünya genelinde her yıl 11 milyon kişinin kansere yakalanıyor.

Türkiye’de her yıl 150 bin yeni kanser vakası ortaya çıkıyor.

Dünyadaki 1.5 milyar çocuğun 750 milyonu, tütün dumanına maruz kalıyor.

Sigara, puro, nargile, pipo gibi tütün mamullerinin kullanılması ve pasif içicilik, başta akciğer kanseri olmak üzere, birçok hastalıkla da doğrudan ilgili.

Türkiye’de sigaraya başlama yaşı 10’a düştü. Gençlerin ve çocukların yüzde 30’u sigara içiyor, gençlerin ve çocukların yüzde 80-90’ı ise özellikle evlerinde sigara dumanına maruz kalıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!