Sigara yasağına uyan yok ama ilk ceza Demirören’e

Güncelleme Tarihi:

Sigara yasağına uyan yok ama ilk ceza Demirören’e
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 00:00

Her türlü spor alanında sigara içme yasağı olmasına rağmen, uygulamadaki güçlükler nedeniyle bugüne kadar kimseye ceza kesilmedi. İlk ve tek ceza, Antalya’da şeref tirübününde sigara içen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’e kesildi. Stat müdürlüleri, binlerce kişiye ceza kesmenin çok zor olduğunu belirtiyorlar.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 26 Mayıs 2008’de yayınladığı genelgeyle "açık havadaki her türlü spor faaliyetlerinin yapıldığı stadyum, tenis kortu, atletizm pisti, açık yüzme havuzu gibi yerler ve bunların seyir yerlerinde tütün ürünlerinin kullanılması" yasaklandı. Genelgede bu yasağa uymayanlara 62 YTL para cezası verilmesinin stadyumlarda tesis amirliğinin sorumluluğunda olduğu belirtildi. Genelgeye rağmen Şükrü Saracoğlu, Ali Sami Yen ve İnönü stadyumlarında sigara yasağına uyulmadı ve kimseye ceza yazılmadı. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 24 Ağustos’ta Antalya Atatürk Stadyumu’nda oynanan Antalyaspor-Beşiktaş maçında sürekli sigara içen Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’e 62 YTL para cezası kesti.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu, "Sayın Demirören uyarılara rağmen sigara içiyordu. Bu kameralarla da kanıtlandı. Sigara yasağının uygulamaya başlamasının ardından statta oynanan ilk maçtı ve ilk ceza Yıldırım Demirören’e uygulanmış oldu" dedi.

Üç büyükler sıkıntılı

Üç büyük kulübün stat müdürleri ise binlerce kişinin kontrolünün çok zor olduğunu belirterek yasağın uygulanmasındaki zorlukları şöyle anlattılar:

İnönü Stadyumu Müdürü Turgut Akhan, statın bütün yerlerine uyarı afişlerini astıklarını, maçlarda anons yaptırıp skorbordda da uyarıda bulunduklarını belirterek "30 bin kişinin başına güvenlik görevlisi dikecek halim yok. Yasa var ama uygulanamıyor. Bugüne kadar kimseye ceza kesilemedi. Kimse cezanın nasıl kesileceğini, paranın nereye yatırılacağını bile bilmiyor" dedi.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu Müdürü Ayhan Bak, 50 bin kişilik statta sigara içenlerin yüzde 50-60’nını yasağa uyduğunu,ama uymayan da olduğunu belirterek "İçenleri uyarıyoruz. Kanun çıkartıldı fakat makbuzu kimin keseceği, parayı kimin alacağı belli değil" dedi.

Ali Sami Yen Stadyumu Müdürü Hamit Kaşeli de güvenlik personelinin sigara içenleri uyardığına dikkat çekerek "Ama ceza yazmak için elimizde ne makbuz var ne de yetki. Bugüne kadar statta hiç ceza kesmedik" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!