Sigara yasağı levhası asmayan eczacılara ceza

Güncelleme Tarihi:

Sigara yasağı levhası asmayan eczacılara ceza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2008 09:15

Türk Eczacılar Birliği’nden (TEB) 29 bin eczaneye, sigara yasağı uyarısı yapıldı. Eczanesine sigara yasağına ilişkin levha asmayan eczacı bin YTL para cezası ile karşı karşıya kalabilecek.

TEB Genel Sekreteri Hilmi Şener, yaptığı açıklamada, yeni yasaya göre eczanelerde de sigara içilemeyeceğini hatırlatarak, sigara yasağına ilişkin uyarıcı levha bulundurmayan eczanelere de bin YTL para cezası kesileceğini bildirdi. Şener şunları söyledi:

“5727 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’a göre, 'koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği binaların kapalı alanlarında' tütün ürünleri tüketilemeyecek. Aynı Kanun’a göre eczanelerinde sigara içilmez levhası bulundurmayan eczacılarımıza da bin YTL para cezası verilmesi söz konusu."

Şener, cezai yaptırımla karşı karşıya kalmamak için tüm serbest eczacıların, eczanelerine asmak üzere "Tütün ürünlerinin tüketimi 4207 Sayılı Kanun’un 2. Maddesi’nin (b) Bendi uyarınca yasaktır. Bu yasağa aykırı hareket edenler hakkında 5326 Sayılı Kanun’un 39. Maddesi hükümlerine göre 50 YTL idari para cezası uygulanır" ifadesinin yer aldığı panoları hazırlamaları gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!