Sıdıka'ya bir darbe de aileden

Güncelleme Tarihi:

Sıdıkaya bir darbe de aileden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 15:28

Van'da eşinin dövdüğü ve kulağını kestiği kadına bir darbe de ailesinden geldi.

Sıdıka'nın annesi ve babası kızlarına çok kırgın olduklarını belirterek "Torunları değil ancak kızımızı eve kabul ederiz" dedi.

VAN'ın Saray İlçesi'nde, geçen yıl dövülüp kulağı kesilen, tedavisinin ardından 2 ay kaldığı sığınma evinden kendi isteğiyle döndüğü evinde, eşi Faruk Pilatin tarafından yine öldüresiye dövülen 3 çocuk annesi Sıdıka Pilatin'in Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Sıdıka Pilatin'in gördüğü şiddete rağmen evine dönme nedeninin de çocukları olduğu ortaya çıktı.

Kızlarının hastanede olduğunu gazetecilerden öğrenen baba Ado Özer, “Sıdıka 8 çocuğumdan en büyüğü. Kulağı kesildikten sonra kızımı eve götürmek istedim. Ancak eve dönmeyi değil, çocukları için eşini tercih etti. Ben Sıdıka'yı yine yanıma alırım ama çocuklarına bakacak gücümüz yok. Onları devlet alsın” dedi. Eşini hastanelik ettikten sonra kaçan Faruk Pilatin ise her yerde aranıyor.

Saray İlçesi'ne bağlı Kapıköy'de oturan 30 yaşındaki Sıdıka Özer, 11 yıl önce köylüsü Faruk Pilatin'le evlendi. 3 çocuk annesi olan Sıdıka Pilatin, evliliğinin 2'nci yılından itibaren eşi Faruk Pilatin'den şiddet görmeye başladı. 25 Eylül 2009 tarihinde yine kocası tarafından şiddete uğrayan Sıdıka Pilatin'in bu kez kulağı da kesildi. Sıdıka Pilatin, perişan halde Van'da hastanede tedavi altına alındı. Kadın derneklerinin çalışmaları sonucu konunun yetkililere bildirilmesi üzerine de tedavi bittikten sonra 27 Eylül 2009'da Van Kadın Sığınma evine yerleştirildi. Gözaltına alınan Faruk Pilatin ise savcıya verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Sıdıka Pilatin yaklaşık 2 ay sığınma evinde kaldı. Sıdıka Pilatin, sığınma evindeyken, bir dilekçe yazarak eşi Faruk Pilatin'den şikayetçi olmadığını ve evine dönmek istediğini bildirdi. Saray Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 Aralık 2009'da görülen davada, 5 yıl hapis cezasıyla tutuksuz yargılanan Faruk Pilatin'in iyi halini göz önünde bulundurup, 1 yıl 3 ay ceza verilmesine, bunun da ertelenmesine karar verdi. Duruşmada ifade veren ve eşinden şikayetçi olmayan Sıdıka Pilatin, evine dönmek istediği söyledi. Faruk Pilatin de eşine bir daha şiddet uygulamayacağını söyledi. Mahkeme, eğer isterse Sıdıka Pilatin'in evine dönebileceğine karar verdi. Pilatin çifti, bu kararın ardından Kapıköy'deki evlerine döndü.

ŞİDDETTEN VAZGEÇMEDİ

Faruk Pilatin, eve dönmeye ikna ettiği eşi Sıdıka Pilatin'i, 4 gün önce belirlenemeyen bir nedenle yine döverek hastanelik etti. Öldüresiye dövülen Sıdıka Pilatin baygınlık geçirirken, eşini o halde bırakan Faruk Pilatin kaçıp ortadan kayboldu. Komşuları, olayı sağlık ekiplerine ve güvenlik güçlerine bildirildi. Van İpekyolu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve vücudunun her yerinde dayak izleri bulunan Sıdıka Pilatin, buradaki müdahalenin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi devam eden Sıdıka Pilatin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Saray Kadın Derneği Başkanı Hamide Yeni ve dernek üyeleri de hastanede Sıdıka'nın sağlık durumuyla yakından ilgileniyor. Sıdıka Pilatin'in kendine geldikten sonra ilk cümlesinin “Çocuklarım nerede?” olduğu öğrenildi. Sıdıka Pilatin'e, çocukları 9 yaşındaki Elif, 7 yaşındaki Caner ve 5 yaşındaki Resul'ün Kapıköy'deki amcalarının yanında kaldıkları söylendi.

ÇOCUKLARI İÇİN KOCA DAYAĞINA RAZI OLDU

Bütün sıkıntılara rağmen eşiyle yaşamaya razı olan Sıdıka Pilatin'in bugün hastaneye gelen polislere verdiği ifadesinde eşine geri dönme nedeni de ortaya çıktı. Gördüğü işkenceye rağmen Sıdıka Pilatin, Saray'ın Çaybağı Köyü'nde oturan anne- babasının kendisini çocuklarıyla birlikte istememesinden dolayı eşine dönmek zorunda kaldı. Ado ve Cemile Özer çifti, kızları Sıdıka'ya, “Sen istiyorsan gel ama 3 çocuğuna bakamayız” dediği öğrenildi.

Kızlarının yine hastanelik olduğunu gazetecilerden öğrenen Çaybağı Köyü'nde çiftçilik yapan baba Ado Özer, kızlarına kırgın olduklarını söyledi. Baba Özer, “Sıdıka 8 çocuğunmdan en büyüğüdür. Geçen yıl kulağı kesildikten sonra ben kızımı eve götürmek istedim. ‘Çocuklarını bırak devlet baksın” dedim. Ancak kızım çocuklarını tercih ederek eşinin yanına döndü. Bizim Sıdıka'nın çocuklarına bakacak gücümüz yok. Eğer onları devlete bırakır gelirse ona yine kapımız açık” dedi.

‘İHMAL VAR’

Çalışmak için Muğla'ya giden ağabey Mehmet Özer ise geçen yılki olayda kulağı kesildiği halde ablasının kocasına teslim edilmesine tepki gösterdi. Ortadaki tüm delillere rağmen mahkemenin dayakçı koca Faruk Pilatin'e itimat ettiğini söyleyen Mehmet Özer, “Ablamı evimize geri götürmek istedik. Ama kendisinin 3 çocuğunu kabul etmedik. Ancak ablam, çocukları olmadan gelemeyeceğini söyleyerek çocukları için koca dayağına razı oldu. Bunun için dava aşamasında, kocasını sevdiğini ve evine gitmek istediğini söyleyince, mahkeme kararı ile kocasına teslim edildi. Gelinen süreç ortada. Tekrar hastanede. Buna rağmen, yalnız gelirse kendisini kabulleneceğiz” diye konuştu.
Polis ve jandarma ekipleri ise her yerde dayakçı koca Faruk Pilatin'i arıyor. Faruk Pilatin yakalanınca hakkında açılacak yeni davanın yanı sıra, daha önceki davada hakkında verilip ertelenen 1 yıl 3 aylık hapis cezasının da uygulanacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!