Güncelleme Tarihi:
Törende konuşan Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Firdevs Güneş Bartın’ın aile içi şiddette ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut ise ülkemizdeki boşanma ve aile içi şiddet ile ilgili rakamların iç açıcı olmadığını belirterek evlilik yapabilecek ehil birey yetiştirme eğitimlerinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
AİLE İÇİ ŞİDDET BARTIN'DA İLK SIRADA YER ALIYOR
300 saati teorik, 120 saati uygulamalı ve 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplam 450 saat ve 3 ay süren ‘Evlilik ve Aile Danışmanı’ eğitimlerinde aile kurma süreci, aile danışmanlığı, bilimsel temeller, aile içi iletişim, evlilikte cinsellik ve üreme sağlığı, ana babalık, aile içi şiddet ve yardım alma, alan çalışmaları, süpervizyon ve uygulamalı eğitim konuları ele alındı. Programının sertifika dağıtım töreninde konuşan BÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, “Bu sertifikayı almaya hak kazananlar aile ve bireylerin bireysel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen, eşler arasında iletişim sorunlarına yol açan, anne ve babaların rol ve sorumluluklarını yerine getirmelerini güçleştiren, aile bireylerinin psikososyal ve ekonomik yapılarını tehdit eden konular ve sorunlar oluşmadan önce engellenmesi, ortaya çıkan problemlerin çözümünde görev alacaklar.” dedi. Sertifika programında diğer programlardan farklı olarak Bartın’a yönelik sorunların da programa dahil edildiğini belirten Dekan Güneş, ‘Bartın’ın özel bir yapısı var aile içi şiddette ilk sıralarda yer alıyor’ şeklinde değerlendirmede bulundu.
EVLİLİK DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ DEVLET POLİTİKASINDA OLMALI
Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut ise yaptığı konuşmada ülkemizdeki boşanma ve aile içi şiddet ile ilgili rakamların iç açıcı olmadığını, bu nedenle üniversitelerinde böyle bir çalışmanın yapılmasının ne kadar önemli olduğunu gördüklerini söyledi. Evlilik müessesinde eğitimin önemli olduğunu belirten Tankut, “Bu eğitimlerin devlet politikası haline getirilmesi lazım, bu eğitim zorunlu olması lazım ki kişiler evlilik yapabilecek ehil bireyler haline gelebilsinler” diye konuştu. Daha sonra ‘Evlilik ve Aile Danışmanlığı’ seminerinde başarılı olanlara Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Eğtim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Kaygın, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları ve bölüm başkanları ile Genel Sekreter Yardımcısı Erturan Asiloğlulları tarafından sertifikaları verildi.
EVLİLİK MÜESSESESİ ELE ALINIYOR
Evlilik ve aile danışmanlığı mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve özelliklere sahip, çevresiyle etkili iletişim kuran, iş birliği yapan, girişimci ve sorun çözen, sorumluluk sahibi, başta Bartın ili ve çevresi olmak üzere ülkemizde aile sistemini ve yapısını analiz edebilen, bu alanın yaklaşım, yöntem ve tekniklerini temel alarak çalışabilen evlilik ve aile danışmanlarını yetiştirmek amacıyla düzenlenen Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programının önümüzdeki Eylül ayında tekrar düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.