Sıcaklıklar azalacak

Güncelleme Tarihi:

Sıcaklıklar azalacak
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 09:49

Sıcaklıklar, bütün bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak. Marmara'da yağışlı hafta önümüzdeki haftaya kadar sürecek. İstanbul'da geceden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı, bazı yerlerde trafik kazaları meydana geldi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

İŞTE ŞİMŞEKLERİN DANSI / WEB TV

Ä°ÅžYERLERÄ°NÄ° SU BASTI - FOTO GALERÄ°

Ä°ZMÄ°R'DE YAÄžMUR HAYATI FELÇ ETTÄ° / WEB TV   Â



Gök gürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde etkisini artıran yağışlardan dolayı Avcılar, Eminönü,       Â

Bahçelievler, Zeytinburnu ve Bağcılar'ın da aralarında bulunduğu bazı ilçelerdeki binaların giriş ve bodrum katlarında su baskını yaşandı.

Evlerini su basan vatandaşlardan bazıları kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı, İSKİ ekipleri ise suyu motorlarla tahliye etti. İtfaiye ekipleri de bazı yerlerde su tahliye çalışması yaptı.

Yağış nedeniyle özellikle köprü altlarında biriken sular trafikte aksamaya yol açtı. Eminönü'nde İstanbul Ticaret Odası önü ve Atatürk Köprüsü'nün Unkapanı ayağı ile çeşitli yerlerde biriken sular nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, geceden itibaren 30'a yakın su baskını ihbarı geldi.

Bu arada, TEM Otoyolu Bağcılar mevkisinde maddi hasarlı bir kaza nedeniyle yavaşlayan trafikte Murat Demir idaresindeki tırla 34 DR 3531 plakalı çekici çarpıştı. Araçta sıkışan çekici sürücüsü, itfaiye ekiplerince çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, Küçükçekmece İstanbul Caddesi'nde polis minibüs devrildi. Hafif yaralanan 2 polis memuru hastaneye kaldırıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek. Yağışların; Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri, Samsun, Giresun ve Ordu ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Trabzon, Rize, ve Artvi'in kıyı ilçeleri (Arhavi ve Hopa) kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeybatı, İç Anadolu'da batılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

İSTANBUL'DA ŞİMİŞEKLERİN DANSI

İstanbul'da gece boyunca etkili olan yağmur sırasında ortaya doyumsuz manzaralar da çıktı. Kentin üzerinde birbiri ardına çakan şimşekler ortaya seyrine doyum olmaz görüntüler ortaya çıkardı. Kent üzerinde kısa aralıklar halinde ortaya çıkan şimşekler akşamı gündüze çevirdi. Şimşekler, bazı vatandaşları da korkuttu.

Haberin Devamı

İZMİR'DE YAĞMUR YAŞAMI FELÇ ETTİ

İZMİR'de gece saatlerinde yağan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle bazı ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı, cadde ve sokaklar göle dönerken, trafikte de aksamalar meydana geldi.

Kent merkezi ile özellikle Bornova, Balçova, Konak ve Buca ilçelerinde dün saat 23.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren yağmur hayatı felç etti. Yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, trafikte aksamalar meydana geldi. Bazı araçlar yollarda kalırken, zemin kattaki bazı ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskınları yaşandı.

Belediye ve itfaiye ekipleri, su baskınlarının yaşanması ihtimaline karşın belirli noktalarda önlem aldı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, il merkezine 37.6, Aliağa'ya 2.6, Dikili'ye 6.0, Foça'ya 1, Menemen'e 2.8 ve Seferihisar'a 0.2 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri ise yaklaşık 1 buçuk saat boyunca İzmir'de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle 1 yaralamalı kazanın meydana geldiğini bildirdi.

Haberin Devamı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara,Ege, Batı Karadeniz ile Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri,Samsun, Giresun ve Ordu ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Trabzon, Rize, ve Artvi'in kıyı ilçeleri (Arhavi ve Hopa) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

BAZI Ä°LLERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, bazı illerde hava şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek 25

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25

ANTALYA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 29

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 23

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25

DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 34

BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Adana,Osmaniye, K.Maraş ve Hatay ile öğle saatlerinden itibaren Antalya, Mersin, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Çarşamba) Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Yozgat, Kırıkkale, Sivas ve Kayseri ile zamanla Konya, Niğde, Nevşehir ve Aksaray çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Samsun ve Ordu çevreleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu,doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Hakkari, Şırnak) ile zamanla batısı(Malatya, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!