Sıcak saatler

Güncelleme Tarihi:

Sıcak saatler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 14:44

TERÖR örgütü PKK’nın Kandil Dağı’ndaki elebaşlarının Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır kırsalındaki teröristlere şifreli eylem talimatı verdiği belirlendi. Tunceli’de kış barınaklarından çıkan ve eylem hazırlığında oldukları tespit ediler teröristleri etkisiz hale getirmek için Hozat, Çemişgezek, Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde havadan ve karadan geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’nda bulunan üst düzey yöneticilerinin Bingöl, Tunceli ve Diyarbakır dağlık alanında bulunan teröristlere şifreli mesajlar yollayarak, ’misilleme eylemleri yapın’ talimatı verdiği tespit edildi. İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı, talimat üzerine tüm birimleri uyararak, önlemleri en üst seviyeye çıkarılmasını istedi.

Tunceli’de kış barınaklarından çıkan ve eylem hazırlığında olduğu tespit edilen PKK’lılara etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu Bölgesi’nde 14 ve 10’ar kişilik iki ayrı grup belirlendi. Teröristlerin en önemli kış barınma yerlerinden biri olan Aliboğazı Vadisi’nde de hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, PKK’nın Karadeniz, Sivas ve Erzincan bölgesine geçiş yeri olarak kullandığı, 120 kadar teröristin barındığı tahmin edilen Aliboğazı Vadisi ve çevresinde başlatılan operasyon kapsamında, Çemişkezek ve Hozat’ta konuşlu bulunan 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askerlerin katıldığı operasyona, Kobra helikopterleri de destek veriyor. Kobra helikopterlerin PKK’lıların bulunduğu alanları bombaladığı belirtildi.

Nazimiye ile Pülümür ilçeleri kırsal alanında da son iki gündür süren operasyonların genişleyerek devam ettiği öğrenildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterleri, Büyükyurt, Zağge, Dokuzkaya köyleri ile Kutu Deresi Vadisi’nin iç kesimlerindeki dağlık alanlara özel eğitimli komando timlerini indirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!