Sıcak havada 800 metrede mücadele ettiler

Güncelleme Tarihi:

Sıcak havada 800 metrede mücadele ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2008 11:17

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) için başvuruda bulunan 108 genç kız, zamana karşı koşarak diğer etaplara geçmeye hak kazanmak için sıcak havada birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.

Haberin Devamı

Tayfur Sökmen Yerleşkesi'nde, 20 öğretim görevlisinin gözetimindeki sınavlarda, bazı adaylar antrenmanlı olması ve gerekli hazırlıkları yapması nedeniyle koşuyu alt limit olarak belirlenen 3 dakika 10 saniyenin altında rahat bir şekilde koştu.

Yoğun tempolu yarışmayı tamamlamaya çalışan genç kızlardan bazıları sıcak havanın da etkisiyle baygınlık geçirdi. Rahatsızlanan adaylara, öğretim görevlileri ve yarış alanında ambulanstaki sağlık ekibi müdahale etti.

12 YILLIK AZİM

Bu arada, 12 yıldır yarışmalara katılan Sabiha Göçer (38), bu yıl da koşu etabını geçmeyi başaramadı.


Geçimini sağlamak için bebek bakıcılığı yaptığını ve fırsat buldukça da BESYO'ya hazırlandığını ifade eden Göçer, şunları söyledi:
“Bu yıl da koşu etabını geçemedim. Ancak pes etmeyeceğim. Bir gün mutlaka kazanacağım. Her yıl sınava girdiğim için öğretim görevlileri de artık beni tanıyor ve koşuyu tamamlayabilmem için tezahüratla motive ediyorlar, ama maalesef olmuyor.”

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Şerafettin Canda da Sabiha'nın azmine hayran kaldığını ifade ederek, “Böyle mücadeleci bir öğrenciyi üniversitemize kazandırmak bizi de gururlandırır. Ancak, Sabiha'nın öncelikle yetenek testlerini geçmesi gerekiyor” dedi.


Canda, bu yıl BESYO'nun kontenjan sayısını arttırdıklarını, 20'si kız toplam 60 öğrenci alacaklarını söyledi.

Sınav sonuçları, 10 Eylülde açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!