Sibirya soğuklarına karşı 3 plan

Güncelleme Tarihi:

Sibirya soğuklarına karşı 3 plan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 16:00

AKOM, Pazar gününden itibaren kar yağışı etkisine girecek İstanbul’da yurttaşların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için A, B, C planlarının uygulanacağını, yaklaşık 2 bin personel 490 araç ile 24 saat kötü hava koşullarıyla mücadele edileceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), pazar gününden itibaren İstanbul’un, beklenen kar yağışı etkisine gireceğine ilişkin tahminler çerçevesinde, il genelinde A, B, C planlarının uygulanacağını bildirdi.

İstanbul’da beklenen kötü hava koşullarına ilişkin AKOM, İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü, İBB Trafik Müdürlüğü, İSKİ, İSFALT, İDO, İETT, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler Müdürlüğü toplantı yaparak, hazırlık planlarını değerlendirdi. Toplantı sonrasında yapılan açıklamaya göre, kötü hava koşullarıyla yaklaşık 2 bin personel 490 araç ile 24 saat esasına göre mücadele edilecek

İstanbulluların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için yapılan planlamalarda hava şartlarının durumuna göre "A", "B", "C" planları uygulanacağını bildiren AKOM, İstanbul 9 bölgeye ayırdı.

Tahminler doğrultusunda Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’un önemli arterlerinde buzlanma ve kar küreme çalışmaları yapacak. Ekipler birinci derece öncelikli ikinci derece öncelikli ve üçüncü derece öncelikle yollar olmak üzere 204 güzergahta hazır bekletilecek. AKOM, bu yıl ilk defa buz ve donmayı önleyici solüsyonun bazı yollarda deneme amaçlı olarak kullanılacağını belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda 2 bin 987 kilometre olan İstanbul ana arter uzunluğu yeni kanunla birlikte 4 bin 77 kilometreye ulaştı. Belediye su baskınlarına karşı kritik bölgelere motopomplar da yerleştirdi.

EVSİZLER SOKAKTA BIRAKILMAYACAK

Donma riskinin başlaması üzerine Sağlık Daire Başkanlığı ekiplerinin evsizleri toplayarak, Alibeyköy Tevfik Aydeniz Kapalı Spor Salonu’nda barındıracağı kaydedildi. Sokaklardan toplanan vatandaşların, banyo, giyecek, traş, yiyecek hizmetleri Sosyal İdari İşler Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Evlerine veya memleketlerine dönmek isteyen evsizler ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilecek. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. Yedi kar küreme makinesi ile Eminönü, Fatih, Yenikapı, Taksim, Üsküdar, Harem, Kadıköy, Hasanpaşa, Ümraniye meydanlarında 24 saat esasına göre karla mücadele çalışması yapacak.

A-B-C PLANLARI

AKOM kışla mücadelede üç ayrı plan çerçevesinde çalışmalarını yürütecek. 9 ayrı bölgeye ayrılan İstanbul’da uygulanacak planlar şöyle:

"A Planı (Düşük Yoğunluk alarmı): A planı kapsamında, olağan kış koşulları ile mücadele edilecek, kar yağışı ve buzlanmalara karşı düzenli kontroller yapılacak. Belirlenen noktalarda kar küreme, tuz serpme için ’ilk müdahale’ araçları hazır bekletilecek. B Planı (Yüksek Yoğunluklu Alarm): B planı kapsamında olağanüstü kış koşullarının geçerli olduğu durumlarda uygulanacak.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı diğer birimler koordineli olarak çalışacaklar. Ekipler, Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından önceden belirlenmiş hassas bölgelerde plan kapsamında alarma geçecek. İlçe Belediyeleri ile yapılacak çalışmalar da (AKOM) koordinasyonunda yürütülecek. C Planı (Çok Yüksek Yoğunluklu Alarm): Afet boyutunda tehlike içeren kış koşullarının geçerli olduğu durumlarda uygulanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) devreye girecek. A ve B planlarında görev alan birimlerle birlikte İSFALT, İSTON, İSBAK, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Müteahhitlik hizmeti veren firmalar ve İlçe Belediye Başkanlıklarına ait birimler de görev yapacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!