Güncelleme Tarihi:
Fark Yaratanlar programının ikinci sezon finali, Cüneyt Özdemir'in sunduÄŸu "5 N 1 K" programından canlı olarak yayınlandı. Programa ikinci sezonun 32 Fark Yaratanı ile birlikte Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Güler Sabancı da katıldı.  Â
PROGRAMI BURADAN Ä°ZLEYEBÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z / WEB TV
Programa stüdyo konuÄŸu olarak katılan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Güler Sabancı, Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. "Ä°nsanların hayatlarında fark yaratan sivil toplum çalışmaları, Türkiye'nin toplumsal geliÅŸmesi için önemli bir katalizör vazifesi görüyor" diyen Sabancı, bu çalışmaların toplum için iyi örnekler yarattığını, baÅŸkalarını da harekete geçirdiÄŸini vurguladı.  Â
Toplumsal gelişme adına yapılan projelerin geniş çapta bir değişim ve katılım sağlaması için iletişim çalışmalarının büyük önem taşıdığını söyleyen Sabancı, Fark Yaratanlar programıyla bu başarılı girişimleri görünür kılmayı, böylece iyi örneklerin artmasını ve bu projelerin etki alanını genişletmeyi amaçladıklarını belirtti.
Fark Yaratanlar programının bu amaca ulaşmada başarılı olduğunu belirten Güler Sabancı, ''Programa çıkan Fark Yaratanlar'ı tek tek aradık ve 'Bu programa katılmak çalışmalarınıza nasıl katkı sağladı?' diye sorduk. Çok olumlu geri bildirimler aldık. Bu programın, yaptıkları çalışmaları anlatmada çok önemli bir araç olduğunu vurguladılar. Program sayesinde görünürlüklerinin arttığını, kendileriyle işbirliği yapmak için kişi ve kurumları aradıklarını ifade ettiler. Fark Yaratanlar programının onların çalışmalarının yaygınlaşması için katkıda bulunmasından, çorbada tuzumuzun olmasından çok memnunuz. '' dedi.
Fark Yaratanlar'ın çalışmalarına katkıda bulunmasının yanı sıra programın topluma ilham verme konusunda da başarıya ulaştığını vurgulayan Sabancı, halkın aday gösterdiği Fark Yaratanlar programına Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce başvuru alındığını belirtti. "Toplum, çevresindeki Fark Yaratanlar'ı aday gösterirken fark yaratan sivil çalışmalarla ilgili farkındalık geliştirdi, duyarlı ve aktif vatandaşlık örneği sergiledi.'' diyen Sabancı, programın televizyonun yanı sıra internet ve sosyal medyada yayınlanmasının daha çok kişiye ilham verme konusunda önemli bir rol oynadığını, internet ve sosyal medyada programı izleyen yüzlerce kişinin Fark Yaratanlar ile ilgili olumlu görüş bildirdiğini ifade etti.
Fark Yaratanlar programına katılan her bir fark yaratanın toplumsal gelişmede öncü rol oynadığını belirten Güler Sabancı ''Fark Yaratanlar programına katılan her bir fark yaratan toplumsal gelişmenin birer neferi oldu" dedi. Sabancı, Vakıf olarak program kapsamında yapılanları ise şu sözlerle dile getirdi: ''Biz Vakıf olarak Fark Yaratanlar'ın görünürlüğüne katkıda bulunduk. Çözümlenmesi zaman alan konularda yapılan yenilikçi çalışmaları, emek isteyen çalışmaları gündeme getirerek ekilen tohumların büyümesi, gelişmesi için uygun koşullar hazırlamaya çalıştık.''
Fark Yaratanlar'ın ikinci sezon finaline katılan 32 "Fark Yaratan" da, yaptıkları çalışmaları ve "Fark Yaratanlar" programına katıldıktan sonra çalışmalarının nasıl geliştiğini izleyicilerle paylaştılar.
Â
Fark Yaratanlar Programı Hakkında
"Fark Yaratanlar" projesinin ilk sezonu 2009-2010 yayın döneminde yayınlandı. İlk sezon olduğu gibi programın 2010-2011 yayın dönemindeki ikinci sezonunda da Türkiye'nin dört bir köşesinden, insanların hayatına katkıda bulunan 32 "Fark Yaratan" ve onların hikayeleri her hafta izleyicilerle buluştu.
Fark Yaratanlar ikinci sezonunda da, seyyar diş üniteleri ile engellilerin diş tedavilerini gerçekleştiren bir diş hekiminden; geri dönüşüm işçilerini örgütleyen bir çevre gönüllüsüne kadar birbirinden yenilikçi fark yaratan öyküyü ekranlara taşıdı.
"Fark Yaratanlar'' programına bugüne kadar 63 ilden 800 kişi aday gösterildi. En çok başvuru eğitim-öğrenim alanında ve İstabul, İzmir, Ankara illerinden geldi. Adaylar program ekibi ve danışma kurulu tarafından titizlikle değerlendirildi. Seçilen Fark Yaratanlar'ın program videolarının hazırlanması sürecinde toplam 450 kişi ile röportaj yapıldı, 65 bin km yol kat edilerek çekimler tamamlandı. Program videoları sosyal medya ve internette paylaşılarak 1 milyona yakın kişiye ulaştı.
Programda, Ayşen Özyeğin, Korel Göymen, Osman Kavala, Temel Aksoy, Tosun Terzioğlu, Şelale Kadak, Zeynep Şimşek ve Zerrin Koyunsağan gibi sivil topluma gönül vermiş değerli isimlerden oluşan Danışma Kurulu'nun seçtiği; çevre, eğitim-öğrenim, ekonomik katılım, kültür-sanat, sağlık, toplumsal adalet ve yurttaş katılımı konularında çalışma yapmış ikinci sezonda 32 bugüne kadar ise toplamda 64 Fark Yaratan'ın çalışmaları Türkiye'ye tanıtıldı.
Daha detaylı bilgi için: www.sabancivakfi.org / www.farkyaratanlar.org
Â
Â