Sezer'den GATA'da yatan Arnavutluk Cumhurbaşkanı'na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Sezerden GATAda yatan Arnavutluk Cumhurbaşkanına ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 12:48

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) menüsküs ameliyatı geçiren Arnavutluk Cumhurbaşkanı Alfred Moisiu'yu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Moisiu, Namık Şabi başkanlığındaki Türk-Arnavut Kardeşliği Derneği Ankara Şubesi yöneticilerinin dün kendisini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Sezer ile eşi Semra Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Moisiu, görüşmelerinde sırasında Cumhurbaşkanı Sezer'in Türkiye'nin Arnavutluk'un NATO'ya üyeliğine olan desteğini yinelediğini bildirdi.

Sezer'in, Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesi konusunda Arnavutluk ile benzer görüşleri paylaştığını ifade ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Moisiu, "Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesinde tek çözüm bağımsızlıktır" dedi.

Moisiu, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinde son dönemde açıkça görülen bir ilerleme olduğunu, bunun en önemli örneğinin Türk firması ENKA'nın Arnavutluk'taki Dıraç-Kukes karayolu inşaatını üstlenmesi olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı, "Türk yatırımcıları ülkemize gelmesi için teşvik ediyoruz" diye konuştu.

"NATO'YA ÜYELİĞİMİZDE EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ TÜRKİYE VE ABD"

Arnavutluk'un NATO'ya üye olmak istediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Moisiu, "NATO'ya üyeliğimizde en büyük destekçimiz Türkiye ve ABD" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Balkanlar'daki yapıcı Arnavutluk faktörünün önemine" işaret eden Moisiu, bu faktörün komşu ülkelerin yanı sıra önemli uluslararası kuruluşlar tarafından da ele alındığını ve değerlendirildiğini kaydetti.

"YÜRÜME İŞİNİ ABARTMIŞIM"

Ameliyatı dolayısıyla, Türk yetkililere ve GATA'daki herkese teşekkür eden Arnavutluk Cumhurbaşkanı, hastalığını her gün yaptığı yürüyüşe bağladı.

Daha çok futbolcularda görülen bir rahatsızlıktan dolayı ameliyat edildiğini hatırlatan Moisiu, "Futbol oynamadım, ama günde en az 5-6 kilometre yürürüm. Yürüme işini abartmışım" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!