Sezer’le arkadaşız

Güncelleme Tarihi:

Sezer’le arkadaşız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 00:00

İstanbul’daki ’Medeniyetler İttifakı’ toplantılarına katıldıktan sonra Konya’ya gelen İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, kentteki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Önceki gün akşam saatlerinde Konya’ya gelen Hatemi, geceyi Konya’daki Rixos Otel’de geçirdi. Hatemi, dün saat 09.30’da otelden ayrılarak Selçuklu Devleti hükümdarları ve vezirlerinin mezar taşlarının sergilendiği İnce Minare Müzesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Mevlana’nın hocası olarak bilinen Şems-i Tebrizi’nin adını taşıyan camiyi gezdi. Ardından Mevlana Müzesi’ni gezen Hatemi, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in davetini memnuniyetle karşıladığını belirten Hatemi, şöyle dedi: "Resmi unvanların dışında Sezer’le olan arkadaşlığımız bizi yakınlaştırıyor. Cumhurbaşkanı olduğum dönemde de kendisi ile görüşmelerim oldu. Görüşmemizde de birçok konuyu konuşacağız. İran- Türkiye ilişkilerinin çok boyutlu yönüne değineceğiz. Bölgedeki krizin giderilmesi için yapılması gerekenleri değerlendireceğiz."

Konya’nın İranlıları

Mevlana Müzesi’ni gezen Muhammed Hatemi, bu sırada İran’dan müzeyi ziyarete gelen turistlerle karşılaştı. İranlı turistler Hatemi’yi müzede görünce önce şaşırdı ardından da hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Hatemi, İranlı turistlerle tokalaşıp bir süre sohbet etti. Gül Bahçesi Konya Mutfağı Lokantası’nın terasından Mevlana Müzesi ve türbeyi simgeleyen yeşil kubbeye bakan Hatemi, lokantada Kültür Bakanlığı Konya Devlet Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun verdiği ilahi konserini dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!