Sezer: Laik eğitim Cumhuriyet'in güvencesi

Güncelleme Tarihi:

Sezer: Laik eğitim Cumhuriyetin güvencesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2005 11:54

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yeni eğitim- öğretim yılı başlarken "eğitimin laik niteliğinin Cumhuriyet’in güvencesi" olduğuna vurgu yaparak, "Yöneteni ve yönetileniyle herkesi eğitimin laik niteliğinden ödün verilmemesi konusunda duyarlı olmaya" çağırdı.

Haberin Devamı

Sezer 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması nedeniyle yayımladığı mesajında, "Eğitim laik niteliği" konusunda uyarıda bulundu. Sezer şöyle dedi: "Eğitim konusundaki önceliklerimizden biri de Öğretim Birliği ilkesi ile Anayasal kuralların uygulanması, eğitimin laik niteliğinden ödün verilmemesidir. Yöneteni ve yönetileniyle herkesin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını korumasının da güvencesi olacaktır."

DEMOKRASİDEN ÖDÜN VERMEYEN BİREYLER

Cumhurbaşkanı Sezer, yaşadığı topluma bilgi birikimi ve deneyimleriyle yön verebilme gücüne ve çağdaş yaşamın gereksinim ve beklintilerini karşılayacak donanıma sahip sağlıklı bireylerin yetiştirilmesinin ancak çağdaş eğitim ve öğretim programlarının uygulanmasıyla olanaklı olabileceğine dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık ve mutlu geleceği  için en değerli varlık olduğunu vurguladığı genç nüfusun evrensel değerleri özümsemiş, dünya gerçeklerini yorumlama becerisine sahip, bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamındaki gelişmelere duyarlı bireyler olmasının amaçlanmasını isteyen Sezer şöyle dedi: "Yüce Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı, Cumhuriyet’in çok yönlü kazanımlarının, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan, üretken ve çağdaş becerilerle donatılmış, demokrasiden ödün vermeyen, sağlam değer yargılarını özümseyen bireyler, toplumsal gelimenin öncüsüdür.

BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR KİŞİLİKLER

Çocuklarımızın genç belleklerini ezber, kalıp ve dogmalara dayalı bilgilerle doldurmak yerine ilgi, beceri ve yaratıcılıklarını dikkate alarak yetiştirmeliyiz. Bugünün öğrencilerini, sorumluluk ve işbirliğinin önemine inanan, ana dilimiz Türkçe’yi etkin, doğru ve yerinde kullanan, kendilerini baskı ve yönLendirmeden uzak tutarak, kendi kararlarını uygulayabilen, bağımsızlık ve özgürlüğü kişiliğinin değişmez ilkesi olarak benimsemiş, ülkesine, toplumuna, kendisine güvenen bireyler olarak görebilmek içtenlikli dileğimizdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!