Seyyanen zam ne demek, kimlere verilir? Memura seyyanen zam gündemde!

Güncelleme Tarihi:

Seyyanen zam ne demek, kimlere verilir Memura seyyanen zam gündemde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 09:38

Memurlara zam gündemde yer alırken, diğer memura seyyanen zam da söylentiler arasında yer almaya başladı. Memura yüzde 41,69 TL oranında zammın yanı sıra seyyanen zam yapılması istendi. Peki, Seyyanen zam nedir, ne demek? Seyyanen zam kimlere verilir? İşte memura seyyanen zam hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Memura seyyanen zam gündemin araştırılan konularından bir oldu. Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon kaynaklı kaynaklı yaşanan gelir kaybının karşılanması gerekçesiyle memura seyyanen zam gerektiğini belirtti. Peki, seyyanen zam ne demek, kimlere verilir? İşte, seyyanen hakkında detaylar...

SEYYANEN ZAM NE DEMEK?

Kamu işçileri farklı dönemlerde yüzdesel zam yerine seyyanen zam da alabiliyorlar. Arapça kökenli bir kelime olan Seyyanen eşit miktarda anlamını taşımaktadır.

Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır.

SEYYANEN ZAM KİMLERE YAPILIR?

Yani seyyanen zam, belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır.

Haberin Devamı

Son zamanlarda memura ve emekliye seyyanen zam gündemde olsa da seyyanen zam tüm çalışanlara eşit miktarda zam yapılması demekdir.

BAKMADAN GEÇME!