Şeyh, karısına aşık olduğu müridini öldürttü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Şeyh, karısına aşık olduğu müridini öldürttü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2006 00:00

Şanlıurfa’da, eşine áşık olan Rufai tarikatı şeyhinin talimatıyla öldürüldüğü ileri sürülen Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü’nde geçici işçi İsmail Hikmet Öncel (43) davası, tarikatın zikir görüntülerinin kaydedildiği CD’nin mahkeme dosyasına girmesiyle yeni bir boyut kazandı. Şubat ayında gittiği düğünde tabancayla öldürülen Öncel’in katil zanlısı olarak bacanağı İbrahim Bakır ile tarikat şeyhinin ağabeyi Mustafa Tüker tutuklandı.

OLAYLAR, İsmail Hikmet Öncel’in, 2000’de Rufai tarikatının şeyhi olarak tanıdığı Ömer Faruk Tüker’in düzenlediği dini toplantılara katılmasıyla başladı. Öncel, bir süre sonra toplantılara eşini de götürdü. İddiaya göre, bu sırada Öncel’in 18 yıllık eşi Leyla Öncel ile Şeyh Ömer Faruk Tüker arasında duygusal yakınlaşma oluştu. Öncel, bu yakınlaşmayı fark ederken, kendisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda tarikat üyesinin evlerinde peşpeşe kaybolan altınların şeyhe verildiği şüphesi üzerine tarikattan uzaklaştı. Bu arada Öncel ile eşi arasında tartışma çıktı. Eşiyle tartışan Leyla Öncel, evi terk ederek annesinin yanına gitti.

Eşinin evi terk etmesi üzerine İsmail Hikmet Öncel, Şeyh Tüker’in yanına gitti ve onu eşinin evi terk etmesinden sorumlu tutarak tartıştı. İlişkinin öğrenildiğini düşünen Şeyh de, iddiaya göre, İsmail Hikmet Öncel’in bacanağı İbrahim Bakır’la ağabeyi Mustafa Tüker’e Öncel’i tabancayla öldürttü. Cinayet, Şeyh’in evlenecek kardeşi İbrahim Halil Tüker’in kına gecesinin yapılacağı 26 Şubat’ta gerçekleştirildi. 15 kurşunla vurulan İsmail Hikmet Öncel, kına gecesinin yapıldığı bağ evinin arkasına gömüldü.
/images/100/0x0/55ea76cbf018fbb8f881a846


Savcılıkça yürütülen soruşturma sırasında Şeyh ile öldürülen müridinin eşi Leyla Tüker’in cep telefon kayıtları incelendiğinde, ikisinin 1 Ocak 2006 ile cinayetin işlendiği güne kadarki dönemde 297 kez telefon görüşmesi yaptığı, aynı tarihlerde saat 23.00 ile 05.00 arasında birbirlerine karşılıklı olarak çok sayıda mesaj çektikleri ortaya çıktı. Şeyh Ömer Faruk Tüker ile öldürülen Öncel’in eşi Leyla Öncel hakkında da ’cinayete azmettirmek’ suçlarından dava açıldı. Sanıklardan tetikçi olduğu iddia edilen Bakır, cinayeti şeyhin talimatıyla işlediğini itiraf etti.

Anadolu’nun ilk tarikatı

Rufai tarikatı, 12. yüzyılın ortalarında Seyit Ahmed-ür Rifai liderliğinde Basra ile Bağdat arasında Rufai kabilesi tarafından kuruldu. Türkiye’de 45, dünyada ise 150 bin müridi olduğu tahmin edilen tarikatın Basra’dan sonra ikinci merkezi olarak Şanlıurfa gösteriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!