Seyahat belgesi nasıl alınır? İşte SMS ve E-Devlet ile seyahat izin belgesi alma ekranı

Güncelleme Tarihi:

Seyahat belgesi nasıl alınır İşte SMS ve E-Devlet ile seyahat izin belgesi alma ekranı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2021 21:41

Seyahat izin belgesi başvurusu, vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Normalleşme süreci kapsamında orta ve düşük riskli illerde şehirler arası seyahat yasağı kaldırılırken, sokağa çıkma yasağı hafta sonu devam eden illerde ise seyahat kısıtlamasının süreceği bildirildi. 65 yaş ve 20 yaş altı için de illerin durumuna göre seyahat izinleri belli olacak. Seyahat kısıtlaması içerisinde yer alanların ise İçişleri Bakanlığı'nın "ebaşvuru" ekranı ya da ALO 199 hattı üzerinden izin belgesi alması gerekiyor. İşte, e Devlet seyahat izin belgesi başvuru ekranı

Haberin Devamı

Seyahat izin belgesi başvuru ekranı, seyahat kısıtlamasında yeni normalleşme ile beraber takip ediliyor. Yüksek ya da çok yüksek risk grubundaki illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşların ile 20 yaş altının şehirlerarası seyahatleri izin ile gerçekleşecek. Bu grupta yer alanlar e devlet sayfasından ALO 199 üzerinden T. C kimlik numarası ile seyahat izin belgelerini alabilecekler. Vatandaşların sisteme giriş yapabilmek için şifrelerini almış olmaları gerekiyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor.

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklayınız. Daha sonra açılan sekme üzerinden başvuru türünü ve belge türünü seçmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Seyahat belgesi nasıl alınır İşte SMS ve E-Devlet ile seyahat izin belgesi alma ekranı

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifre güvenliği önemlidir. Bu nedenle PTT'den alınan şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir.

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Şifrenizi unuttuysanız ve daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!