Sevgi Bağı okulunda uygulamalı siddet

Güncelleme Tarihi:

Sevgi Bağı okulunda uygulamalı siddet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 00:00

Zonguldak’ta, 35 engelli öğrencinin eğitim gördüğü Sevgi Bağı Eğitim Uygulama Okulu’nda otizmli bir öğrenciye uygulanan şiddet cep telefonuyla çekilip ortaya çıkarılınca soruşturma açıldı. Otizmli öğrenciye birkaç kez fiziksel şiddet uygulayan öğretmen, ‘öğrencinin iyiliği için şaka yollu hafif vurduğunu’ iddia etti.

Haberin Devamı

ZONGULDAK’ın Kilimli beldesinde, 35 engelli öğrencinin eğitim gördüğü Sevgi Bağı Eğitim Uygulama Okulu’nda, 7 Mayıs’ta ders zilinin çalmasıyla bahçedeki öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde içeriye girmeye başladı. Ancak otizmli öğrenci Ruveyda B. (12), bir köşeye kaçtı. Okulda ücretli görev yapan beden eğitimi öğretmeni O.A., yere oturup bağıran öğrencinin başına iki kez pet şişeyle vurdu, kolundan çekiştirerek kaldırdı. Yanındaki kadın öğretmenle birkaç adım attıktan sonra tekrar kendini yere bırakan öğrenciye, öğretmen O.A. bu kez ayağıyla vurdu.

ÖĞRENCİYE DAYAK KAMERADA

Çeken de terbiyesizmiş

Kadın öğretmenin konuşup kaldırdığı öğrenci sınıfa götürülürken, öğretmen O.A.’nın öğrenciye davranışı, Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu öğrencilerince cep telefonuyla görüntülendi. Olanların kaydedildiğini fark eden O.A., “Ayıp değil mi?” diyen bu öğrencilere de “Terbiyesiz” diye karşılık verdi. Öğrencilerin görüntüleri teslim ettiği polis, durumu Ruveyda B.’nin ailesine bildirdi. Karakolda görüntüleri izleyen baba Muhammet B. (40), şikâyetçi oldu. O.A. ifadesi sonrası savcı talimatıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim müdürü Turgut Özbek idari soruşturma başlattıklarını belirtirken, okul Müdürü Durmuş Çeküç de, “Öğretmen, öğrenciyi yerden kaldırmak için şaka yoluyla hafif bir şekilde vurduğunu söylüyor. Öğrencinin iyiliği için, bir an önce sınıfa gitmek için acele ettiğini söylüyor. Görüntüleri izlemedim ancak şiddet içeren bir durum varsa olayı tasvip etmem mümkün değil” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!