Seslerini alkışla Bakan Akdağ'a duyurdular

Güncelleme Tarihi:

Seslerini alkışla Bakan Akdağa duyurdular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2007 18:12

GEZİ ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı valilik girişinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mağdurları karşıladı.

Yapımı sorunlu olan TOKİ konutlarıyla ilgili olarak Bakan Akdağ’la konuşmak isteyen mağdurlar, alkışlarıyla seslerini duyurmaya çalıştı. Konutları zamanında teslim alamayan mağdurlar TOKİ'yi bakana şikayet ederek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Bakan Akdağ, valilik makamında kabul ettiği 3 TOKİ mağduruna yakından ilgilenme sözü verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapımı süren Eğitim Hastanesi'nde incelemelerde bulunmak ve yatırımcı bölge müdürleriyle toplantı yapmak üzere bugün THY'nin saat 14.15 uçağıyla Erzurum'a geldi. Havalimanında Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Kamil Çolak, belediye başkanları ve daire amirleri tarafından karşılanan Bakan Akdağ, Valiliğe geçti. Valilik girişinde 2 yıldan bu yana Hasani Basri Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan evlerini teslim alamayanlar tarafından alkışlarla karşılanan Bakan Akdağ, bu konuda 3 temsilciyle görüştü. Bakan Akdağ, valilikte TOKİ yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmesini hoparlörü açarak odadakilere dinletti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la görüştükten sonra hükümet konağı önünde bekleyen arkadaşlarına bilgi veren TOKİ mağdurlarından Yılmaz Kızgın, “Bakan beyle görüştük. Sorunlarımızı anlattık. TOKİ Başkan Yardımcısı'nı aradı ve konuşmayı telefondan sesli olarak bize de dinletti. İnşaatın müteahhitini kesinlikle değiştirmişler. Müteahhitle sözleşme yeni yapılmış. A ve C bloklarında işlerin bitmek üzere olduğunu, inşaata 10 gün içerisinde başlanacağını söyledi. Bakan, ‘Kış gelmeden evinizde olacaksınız’ sözü verdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!