Ses yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Ses yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 10:45

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen "4'üncü Safiye Ayla ve Zeki Müren Ses Yarışması"nda, ödüller sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

TEV ve Mehmetçik Vakfı'nın ortak yazılı açıklamasına göre, Safiye Ayla ve Zeki Müren'in anısına gerçekleştirilen, yeni sesleri topluma tanıtmak ve desteklemek amacı ile düzenlenen ses yarışmasına katılan adaylar “Safiye Ayla” ve “Zeki Müren” dallarında, Türk Sanat Müziği eserleri seslendirerek yarıştı.

3 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 258 genç sanatçının katıldığı yarışmada, “Safiye Ayla” dalında 17, “Zeki Müren” dalında 19 sanatçı yarı finale kaldı, ardından yapılan eleme ile finale kalan 12 sanatçı belirlendi.

Ses sanatçısı ve Şef Tülun Korman'ın başkanlık ettiği, koro şefi Süheyla Atmışdört, ses sanatçısı Nesrin Sipahi, ses sanatçısı ve koro şefi Kutlu Payaslı, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Fatih Salgar, TRT Müzik Dairesi Başkan Yardımcısı Özgen Gürbüz, ses sanatçısı ve koro şefi Serap Mutlu Akbulut, ses sanatçısı Münip Utandı, gazeteci- yazar Mehmet Barlas, Türk Musikisi Vakfı Başkan Vekili Osman Simav'dan oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu “Safiye Ayla” dalında Aynur Ezgi Yolcu, “Zeki Müren” dalında Berk Özçam birinci oldu.

Haberin Devamı

“Safiye Ayla” dalında ikinciliği Berna Anter, üçüncülüğü Murat Erdoğan kazanırken, “Zeki Müren” dalında Murat Çağlar Sungur ikinci, Süleyman Özen üçüncü oldu.

Özlem Leyla Atay, Başak Bütün Büyükzileli, Sina Derya Sirkecioğlu “Safiye Ayla” dalında; İsmail İlker Cansevdi, Burcu Özsoy, Sezen Özmen Topatan da “Zeki Müren” dalında mansiyona layık görüldü.

Yarışma sonucunda birincilere 10 bin lira, ikincilere 7 bin lira, üçüncülere 5 bin lira; dördüncü, beşinci, altıncılara 2 bin lira ve plaket sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!