‘Seri katiller' duruşmaya getirilmedi

Güncelleme Tarihi:

‘Seri katiller duruşmaya getirilmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 16:30

BURSA, İzmit, Sakarya, Mersin, Adana ve son olarak Ankara'da işledikleri cinayetle 3 gün içinde 7 kişiyi öldürdükleri öne sürülen Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe'nin, Bursa'da geçen yıl ekim ayında tezgahtar üniversite öğrencisi Hüseyin Çalışkan'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Duruşmaya Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar katılmadı.

Haberin Devamı

Geçen yıl Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan, ilk olarak 21 Ekimde Bursa-Yalova girişindeki kestane satış mağazasında çalışan Hüseyin Çalışkan'ı, ardından da 3 gün içinde, Kocaeli D-100 karayolundaki Savaş Dönmez Parkı'nın yanındaki pişmaniye dükkanında Fatih Kılıç'ı, Sakarya'nın Hendek, Mersin'in Erdemli ve Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde gasp amaçlı olarak 5 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaraladı. Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, 24 Ekim 2006 tarihinde Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde, bu olaylardan bazılarına karıştığı öne sürülen Celal Aykut Okumuş, Sakarya'da yakalanırken sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü son sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Hüseyin Çalışkan'ı tatil için geldiği Bursa'da tezgahtarlık yaptığı kestane şekeri satış mağazasında pompalı tüfekle öldürdükten sonra kasadaki 60 YTL'yi aldıkları öne sürülen Bekçe ve Karahasan duruşmaya getirilmedi.

Haberin Devamı

Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıkların Türk Ceza Kanunu'ndaki ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın duruşmasında, Hüseyin Çalışkan'ın babası İbrahim Çalışkan ile avukatı Hakan Dilek hazır bulundu.

Ankara'daki Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıkların Bursa'ya gönderilmesi için Adalet Bakanlığı'ndan izin çıkmadığı belirtilen duruşma, sanıkların savunma yapması için ertelendi. Mahkeme heyeti, olay sırasında Hüseyin Çalışkan'ın giydiği pantolonun, üzerindeki kan lekelerinin incelenmesi için Ankara'daki Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!