Seri katil işi

Güncelleme Tarihi:

Seri katil işi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2002 01:54

20 gün önce Şirinevler'de öldürülen polis memuruyla, önceki gün Fatih'te vurulan balıkçı ve şampiyon hafıza aynı silahtan ateş edildiği ortaya çıktı. Olay seri katil işi diyen polis, saldırganı arıyor.

Fatih'te, 2000 Uluslararası Kuran-ı Kerim OkumaYarışması'nda dünya birincisi olan hafız Selman Okumuş'un (25) yaralanmasına, balıkçı Mehmet Azman'ın (54) ölümüne yol açan kurşunlar ile 20 gün önce Şirinevler'de öldürülen polis Şahin Ekiz'den (35) çıkarılan 9 mm'lik kurşunların aynı tabancadan atıldığı saptandı. Üç kişinin de başından vurulması, cinayetler arasında bağlantı bulunamaması seri katil şüphesini ortaya çıkardı.

Kafadan tek kurşun

Atatürk Havalimanı'nda görevli polis Şahin Ekiz, 31 Ekim Perşembe günü, Şirinevler'de kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kafasından tek kurşunla vurulan Ekiz, 16 gün süren yaşam mücadelesini kaybederken, kimliği belirlenemeyen saldırgan bulunamadı.

Yine kafadan vurdu

Fatih Camii avlusunda önceki gün öldürülen Mehmet Azman'ın kurbanıyla bir süre oturup konuştuğu bildirildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırgan konuşma sırasında aniden tabancasını çıkartıp Azman'ı kafasından vurdu. Cami avlusundan çıkan saldırgan, hafız Selman Okumuş'un cibini silah zoruyla durdurdu. Saldırgan kendisine engel olmak isteyen hafızı önce karnından vurdu.

Vurma diye yalvardı

Çevredekilerin dehşet dolu bakışları altında yerde kıvranan Okumuş'un, ‘‘Ne olur ateş etme’’ diye yalvarmasına aldırış etmeyen saldırgan bir kez daha tetiğe bastı. Kurşun, Okumuş'un çenesini parçaladı. Şirinevler ve Fatih'te aynı silahın kullanıldığını belirlediklerini açıklayan bir polis yetkilisi, ‘‘Cinayetler arasında ilişki kuramadık. Tek bağlantı üç kişinin de aynı silahla vurulması. Bu veriler bir psikopat bir seri katili işaret ediyor’’ dedi. Soruşturma sürüyor. 

İŞTE KATİLİN ROBOT RESMİ

GÖRGÜ tanıklarının verdiği bilgiye göre 25 yaşlarındaki katilin eşkáli şöyle:

170-175 santim boyunda, 70-75 kilo ağırlığında, koyu kestane saçlı, siyah gözlü, yanakları içe çökük, elmacık kemikleri çıkık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!