Sergiler

Güncelleme Tarihi:

Sergiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL

Borusan Sanat Galerisi, genç sanatçıları topluma tanıtmak ve sergi deneyimi kazandırmak amacıyla başlattığı Yeni Öneriler, Yeni Önermeler başlıklı dizi sergilerini sürdürüyor. Bu kapsamda 5 Temmuz'dan başlayarak ay sonuna kadar Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin çalışmaları sergilenecek. Sergide, Serhat Akavcı, Barış Atilla, Gökay Sarıöz, Emek Can Tülüş, Erdem Karavit, Ebru Alpagut ve Tümay Günaydın'ın yapıtları yeralıyor. Bu sergi aracılığıyla genç sanatçıların sanatsal eğilimlerini incelemek ve yakın gelecekte Türkiye sanat ortamında nasıl bir yer alabilecekleri konusunda fikir edinme imkanı bulacak sanatseverler.

Nihal Güres ve Murat Bilge'nin resim sergisi 8 Temmuz tarihine kadar The Marmara Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Günümüzde İstanbul ressamı denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Murat Bilge, eleştirmenler tarafından 'İstanbul'u parmaklarının ucunda taşıyan ressam' olarak nitelendiriliyor. Sanatçı,Adalar'ı, Boğaz'ın güzelliklerini ve Haliç'i yansıtıyor tualine. Sabri Berkel'in öğrencisi olan Nihal Güres'in eserleri ise taşkınlıklarından büyülenmiş ve bu uçarı tempoların içinde son derece etkin bir mizah duygusuyla kuşatılmış.

ANKARA

Milo Sanat Galerisi karma resim sergisi ile sanatseverlerin karşısında. Sergide Nihat Aksakal, Elif Başarır, Hasan Kıran, Ferit Ünver ve Hüseyin Yıldırım gibi çok sayıda sanatçının çalışmalarına yer veriliyor. Sergi 30 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.

Şekerbank Sanat Galerisi yeni bir karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide Ümmühan Dönmez, Abdülkadir Göğüş ve Ayşe Taryan'ın çalışmalarına yer veriliyor. Üç sanatçının çalışmaları 16 Temmuz tarihine kadar görülebilecek.

The British Council Sanat Galerisi ‘‘İki Sanatçı İki Yaklaşım’’ isimli sergi ile sanatseverlerin karşısında. Sergide Z. Asude Barlas ve Devlet Dirik'in çalışmaları yer alıyor. Etkinlik 21 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı Sanat Galerisi'nde 11 kadın sanatçının çalışmaları sergileniyor. Çoğunluğunu emekli ev kadınlarının oluşturduğu sanatçıların eserleri hafta içinde sergilenmeyi sürdürüyor. Etkinlikte Asuman Küçükşahin, Çiğdem Albayrak, Ebru İnan, Gül Uğurlu, İffet Çekirdek, İnci Güven, Mehtap Özen, Nevin Yüksel, Sevinç Güven, Şenel Baştiryaki ve Yasemin Mumcu'nun çalışmalarına yer veriliyor

İZMİR

Mazhar Zorlu Sanat Galerisi bugünlerde farklı bir sergiye evsahipliği yapıyor. Sanatçı Ilgım Veryeri'nin ‘‘Pandomim’’ adını taşıyan sergisinde serigrofi, litografi ve monotip baskı teknikleriyle oluşturduğu eserler yer alıyor. Çalışmalarının bir kısmını Amerika'da sürdüren Veryeri'nin 22 eseri, 70 ila 300 milyon lira arasında etiket taşıyor. Özgün baskı sergisi 29 Temmuz'a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!